Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke frank maakt leven Zwitsers goedkoper

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 4 september 2015 13:32
    Bovendien zorgt de sterkere CHF ervoor, dat het MKB (88 % van het zwitserse bedrijfsleven), gedwongen wordt om harder te presteren, te reorganiseren en te innoveren in top hi-tech, waar de gedisciplineerde hardwerkende efficiente zwitsers zeer goed in zijn.

    Bovendien investeren zwitserse bedrijven veel meer als Europa in kennis, top-vakmanschap en de allernieuwste top-technologien en hoogwaardige industrie-maschines.

    Zwitserland met zijn directe echte democratie via burgerreferenda lacht de rest van Europa uit. Zwitserland en de CHF hebben de toekomst, Europa en de Euro zijn bezig aan een langdurende trage ondergang met dank aan de diktatuur van de europese politieke elite!
  2. forum rang 6 Ronald Engels 4 september 2015 14:41
    Wat weten politici, economen en financiele media nu, die mensen hebben nog nooit echt gewerkt en hebben door hun routine bestaan een chronisch gebrek aan wereldwijde levens- en werkervaring.
    Zich verbergen achter een i-pad en computerscherm, dat kan iedere sukkel, innoveren en presteren in de wereldwijde industrie is een heel ander verhaal, zeker ongeschikt voor softies!
  3. Traveler@repair 4 september 2015 19:23
    Het zijn de Rotchilds en de Rockefellers die ons moesten laten geloven dat inflatie goed was en deflatie een spook.
    Deze aansturende macht was het die de Zwitserse Frank nog niet lang geleden koppelde aan de Euro.
    Op deze IEX heb ik toen al gemotiveerd laten zien dat een sterke munt de export niet schaad.
    Ten tijde van 1,6 dollar in een euro steeg de Duitse export.

    De Zwitsers hebben even geen last meer van looneisen en profiteren voor de export van een lagere inkoop.
    Alleen de arbeid is door de hogere valuta wat duurder, al het andere is goedkoper !
    Goed voor de winstverwachtingen van Zwitserse bedrijven.

  4. [verwijderd] 4 september 2015 21:39
    quote:

    kolenboer schreef op 4 september 2015 14:22:

    Oh, hoe kan dat nu? Ik dacht dat een sterke munt zo slecht voor de economie was? Welke domkop gelooft die onzinverhalen nu nog steeds?

    Met zo'n munt had de economie in een moeras moeten zinken toch? Tenminste volgens de economen en financiele media.
    een sterke munt hangt in eerste plaats samen met een economische sterke samenleving .

    Nu weet je waar wij in de wereld met de EU nu staan .
  5. marketwatch 5 september 2015
    De grootste helden zijn de werknemers, die al op menige plek hebben ingestemd met een 45 urige werk week om bedrijven de kans te geven competitief te blijven. Het tourisme houdt het hoofd boven water omdat dit jaar de Zwitserse toerist meer in eigen land is gebleven! De 0.2% groei is meer een rekenkamer gimmick dan realiteit, en voor 2016 is de kans op recessie groter dan die van groei. Al met al zijn de Zwitser niet zo blij met de sterke frank, een van de top vragen voor de komende verkiezingen in November.
    Asiel vragers komen er best wel, Zwitserland had al een plan opgesteld en publiek gemaakt om 3000 extra Syriers op te nemen,toen er in de EU alleen nog maar stoer gesproken werd over grenzen dicht gooien, Italie afstraffen wegens gebrek aan registratiecentra, terugsturen, etc. etc.
    Een sterke munt hangt inderdaad af van een economisch sterke samenleving, die bereid is op bijna alle publieke niveaus budget voor de komende jaren te weigeren als ze niet in balans zijn. Elke stad, kanton en de federatie moet hieraan voldoen, sinds dit middels volksstemming in de grondwet is opgenomen Resultaat is snijden in begrotingen aan alle kanten, een harde kontrole op de uitgaven en een verantwoordelijke schulden politiek. Resultaat is echter ook dat iedere burger en bedrijf op moet komen voor zijn eigen boontjes!! Ziekteverzekering, OV, Autowegen, Sociale voorzieningen worden keihard door een ieder betaald. AOW wordt alleen vergaard door er voor te betalen, niet alleen door er alleen te worden zoals in NL!!
    Ieder voor zich, de staat alleen voor degenen die kunnen aantonen dat ze buiten hun schuld in nood zijn gekomen. Dus ook geen Werkeloosheid uitkering voor failliete zelfstandigen, zelfstand in de penarie gekomen!!
    Ik ben nog niet zo zeker of het NL volk voor dit alles zou stemmen in een directe demokratie.
    A bon entendeur, salut!!!
  6. forum rang 6 Ronald Engels 8 september 2015 17:32
    Marketwatch, bravo je schijnt de zwitserse samenleving goed te kennen, overigens heb er 6 jaar gewoond en gewerkt en mijn vrouw en ik ontvangen een schitterende AOW en een nog aanzienlijk beter zwitsers bedrijfs pensioen, wat in Wallis in 2012 slechts totaal belast was met 6.4 %, een heel andere verhaal als de nederlandse armoedige AOW, hoog belast, en zeer hoog belaste nederlandse pensioenen. Per jaar AOW en pensioen betaling ontvangen wij vanuit Zwitserland 3X zoveel netto na nederlandse belastingen als de zeer magere nederlandse AOW en pensioenen, maar ja Nederland is dan ook het beste en rijkste land van de wereld volgens de nederlanders, politici en media, ha. ha. Nederland een echte jordanen mop!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links