Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banengroei VS flink afgezwakt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 6 mei 2016 14:49
    Vooral de tech-bedrijven zullen worden afgestraft. Indicaties dat de US-economy stoom verliest zijn er al een tijdje. De olie-industrie bijvoorbeeld ligt helemaal ondersteboven en die tak van de economie is meer dan 30% van het totaal in de US. Dat er groei zou zijn is dus moeilijk voor te stellen. We krijgen een selloff van jewelste vandaag. S&P heeft wat steun op 2020 en 2000. Die niveau's gaan we terugzien.

    HN
  2. [verwijderd] 6 mei 2016 15:11
    Total US rail traffic in April plunged 11.8% from a year ago. Carloads of bulk commodities such as coal, oil, grains, and chemicals plummeted 16.1%
    wolfstreet.com/2016/05/04/freight-rai...

    Job cuts announced by large U.S. companies was 35 percent higher in April than it was in March. U.S. firms announced 65,141 job cuts during April.
    ca.news.yahoo.com/u-jobless-claims-po...

  3. [verwijderd] 6 mei 2016 17:43
    quote:

    Haiko schreef op 6 mei 2016 16:46:

    Met een werkeloosheid van 5% is een sterke groei misschien wel niet zo gunstig. Een werkeloosheid van 5% wordt gezien als "full employment" Met een te grote groei van nieuwe banen komt er een te sterke druk op de stijging van de lonen. Gelijdelijkheid is beter dan "boom and burst"
    Kijk eerst eens naar het werkenden participatie percentage. Dat zegt wat meer dan het werkeloosheid cijfer tegenwoordig.

    Als je dat hebt gezien ...
    Full employment? Niet echt, of eigenlijk ... totaal niet.
  4. forum rang 6 ttroo 7 mei 2016 07:35
    HN ik heb de ondergrens van de Brent inmiddels verhoogd naar $44.99. Als de Brent onder deze grens sluit, dan hebben we een 1e duidelijke signaal van verzwakking. Los van hoe groot de olie industrie is, kunnen we zeker vast stellen dat de oliewereld onderste boven ligt. Kijk eens naar Devon Energy. Ze maakten gisteren een verlies van $3.1 miljard bekend in Q1 2016, het jaar er voor kwam een verlies van $3.8 miljard in de boeken. Uiteraard zal hier wel wat impairments een rol spelen, ik heb me verder niet verdiept in de cijfers, maar het zijn pijnlijke bedragen. In no time ff een verlies noteren van $6.9 miljard. Laat dat eens een gemiddeld AEX fonds doen, dan weten we wel welke kant dat gemiddeld AEX fonds opgaat. Devon doet het anders, ze gaan gewoon lichtjes hoger, op hogere produktie. Noemen ze dat het kop in het zand steken, of speelt de hogere prijs in Q2 2016 een rol. Die hogere olieprijs, $45, vele bedrijven gaan langzaam over tot sluiting van hun bedrijven. Het is en blijft voor velen een te lage prijs. Om maar te zwijgen over de olieproducerende landen als Rusland, Venezuela, Brazilie. In die twee laatste landen is het niet voor niets een flinke puinhoop. Terug naar het artikel, de werkloosheid van Amerika. Tja. Ik vind die statistieken niets zeggen. Het is leuk dat ze gepubliceerd worden. Maar de resultaten worden zo opgeklopt, om het alleen maar mooier uit te laten zien. Een soort Vincent van Gogh schilderij. Met de beste en nieuwe technieken een beter getal te voorschijn op het bord toveren. Tja. Daar kan je niets mee. De laatste 5%, dat lijken me eigenlijk niet de toppers die zijn overgebleven, want de rest is al (lang) aan het werk. Kortom je zou druk op de lonen verwachten (looninflatie). Met hogere grondstof prijzen, zou je dus de komende tijd een flinke inflatie kunnen verwachten en dus ook hogere rentes en dus uiteindelijk lagere beurzen en flink lagere obligaties. Maar voor het zover is, moeten de Amerikaanse werkloosheidspercentage is zakken naar 4.8% a 4.9%, want op een paar tienden kunnen de Amerikanen in een soort ´roes´ terecht komen. Goed weekend allen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links