Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Takeaway en Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 september 2016 10:37
    quote:

    monica homma schreef op 25 september 2016 10:07:

    Hoi Nico, ik lees jullie artikel op zondag altijd om ook zicht te hebben op de agenda van de komende week.
    Heb je die ook nog ergens beschikbaar?
    groeten Monica
    Dag Monica,

    Excuus, ik heb m er onder geplakt. Je kan m ook altijd hier (https://www.iex.nl/Agenda/Default.aspx) en op www.IEXONE.nl vinden.

  2. [verwijderd] 25 september 2016 11:42
    quote:

    Nico Inberg schreef op 25 september 2016 10:39:

    [...]

    Dat begint 1 oktober Paul. Dat is over een week. Kom ik in de loop van de week op terug.
    Klopt! Maar op 29 september barst het al reeds los voor de verzamelde pers.

    Press CONFERENCE
    We remind you that press days on September 29th and 30th aren’t accessible to public. List as on 09/19/16, Subject to change.

    Thursday 29 September

    15h45 / 16h00

    Tom Tom

    Pav. 3 / Aisle A / Stand 104

    www.mondial-automobile.com/en/press/p...
  3. [verwijderd] 25 september 2016 12:39
    "Als je aan een beurshandelaar vraagt waarom een aandeel omhoog gaat, krijg je meestal het standaardantwoord: 'meer kopers dan verkopers'."

    Nico compliment voor je gedegen artikelen hier op IEX. Het is goed dat je je opmerking; meer kopers dan verkopers tussen haakjes plaatst. Veel mensen begrijpen het namelijk niet, ongeacht wat de koers van een aandeel doet; er zijn altijd evenveel verkopers als kopers.
  4. NielsjeB 25 september 2016 14:38
    Complimenten voor je vooruitblik.

    Over Galapagos: mogelijk wordt morgen al (een tipje van) de sluier opgelicht. Waarschijnlijk komen morgen in de loop van de dag de abstracts beschikbaar van de UEG week 2016. Het gaat om OP105: Filgotinib, a selective JAK1 inhibitor, induces clinical remission in patients with moderate-to-severe Chrohn's Disease: final analysis of the phase 2 FITZROY study. Deze zal maandagmiddag 17 oktober worden gepresenteerd door Severine Vermeire.

    De belangrijkste resultaten zijn waarschijnlijk morgen al beschikbaar, en anders dus wachten tot 17 oktober. Dat hoef je niet perse na te vragen bij Galapagos, want dat staat op slide 9 in de Investors Deck September 2016 [1]. Ik vermoed dat de markt nu vooral goede UEG-resultaten inprijst, en niet zozeer die in CF. Mogelijk krijgen we eenzelfde runup in aanloop naar de CF-resultaten (eind oktober verwacht).

    Zoals je terecht opmerkt is filgotinib grotendeels onder controle door Gilead. Maar bij mogelijk succes in RA, CD en UC -om nog maar te zwijgen van het potentieel in combinatietherapie met middelen van Gilead- hebben we het toch echt over miljarden en miljarden aan omzet, royalties en niet te vergeten flinke milestone-betalingen. De rekensommen kan Gilead met al haar biotechkennis en diepgaande kennis van filgotinib echt wel maken.

    Daarnaast staat Gilead onder toenemende druk van de aandeelhouders om de verwachte omzetgroei waar te maken. Gilead heeft al aangegeven vooral op zoek te zijn naar kleine tot middelgrote overnames/partnerships met "phase 3-ready assets", waaronder dus het filgotinib-partnership. Tevens blijkt de discovery engine van Galapagos (zie [2]) ook van grote waarde voor het vullen van de pijplijn. Dat zou een leuke bijkomstigheid van een Galapagos-overname zijn.

    Een overname is door allerlei partnerships (belangrijkste AbbVie in CF) en overeenkomsten (standstill/lockup agreements) niet eenvoudig, maar zeg nooit nooit.

    Voorlopig zit ik als Galapagos-aandeelhouder prima, en hoogtevrees heb ik nog lang niet. De aandeelhouders die er al wat langer inzitten zijn wel wat gewend, zie de koersgrafiek.

    Overigens is de genoemde opmerking "Gilead stopt met haar eigen middel" wel wat kort door de bocht. Het gaat om het stopzetten van de Gilead-studie in UC, de studies op andere vlakken (o.a. RA) gaan gewoon door. Het is natuurlijk wel zo dat er voor UC nu alleen filgotinib op het programma staat (studie start dit jaar nog). Filgotinib in UC maakt bij de meeste analisten geen of slechts enkele dollars uit van het koersdoel. Janney: with Ulcerative Colitis offers additional optionality (not in our FV). Het koersdoel bleef ongewijzigd, omdat de stopzetting van de Gilead-studie natuurlijk niets veranderd aan de kans dat filgotinib in UC werkzaam is.

    Binnenkort zal duidelijk worden welke partijen zich (extra) hebben ingekocht, de posities van met name de Amerikaanse fondsen worden per 30-9 weer opgemaakt.

    [1] www.glpg.com/docs/view/57da751cc489a-en
    [2] www.glpg.com/discovery-approach
  5. [verwijderd] 25 september 2016 19:16
    quote:

    margefreek schreef op 25 september 2016 12:39:

    "Als je aan een beurshandelaar vraagt waarom een aandeel omhoog gaat, krijg je meestal het standaardantwoord: 'meer kopers dan verkopers'."

    Nico compliment voor je gedegen artikelen hier op IEX. Het is goed dat je je opmerking; meer kopers dan verkopers tussen haakjes plaatst. Veel mensen begrijpen het namelijk niet, ongeacht wat de koers van een aandeel doet; er zijn altijd evenveel verkopers als kopers.


    Meer kopers dan verkopers, duidt erop dat de prijs oploopt en dus meer verkopers genereerd. (Som blijft nul!!!) En andersom geldt dit net zo goed. Handelaar is niet achterlijk!
  6. [verwijderd] 25 september 2016 19:17
    quote:

    Broer Konijn schreef op 25 september 2016 17:46:

    Hallo Nico,

    Dat lijken mij:

    1. Arcadis
    2. ASML
    3. ForFarmers
    4. SBM Offshore
    5. Royal Wessanen N.V.

    Wie weet 2 overeenkomsten tussen deze 5 fondsen te noemen? (Niet dat het in A'dam genoteerde N.V.'s zijn)



    Goed of niet goed. Het gaat erbij mij om wat er onderstreep staat!
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links