Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WTO: scherpe afzwakking wereldhandel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Huppeldepepup 27 september 2016 10:52
    Wat kopen we voor dit soort inschattingen? Het enige dat we nu zeker weten, is dat het WTO het ook niet weet. We kunnen ze nu toevoegen aan het lijstje van instellingen die het ook niet weten. Overheden, planbureaus, (centrale) banken, analisten, etc.
    Ik denk dat ik maar doorga met alleen mijn eigen inschattingen te geloven.
  2. [verwijderd] 27 september 2016 13:11
    1) China is een ponzi economie die stagneert nu het hele land volgebouwd is met nutteloze infrastructuur, 50 miljoen leegstaande appartementen, lege vliegvelden en ongebruikte spoorlijnen. De hoeveelheid staal en beton die hiervoor gebruikt werd was net zoveel als Europa en Amerika in de laatste 50 jaar gebruikten. De kunstmatige groei van 6% gaat omlaag tgv de onhoudbare 35 biljoen dollar staatsschuld. De motor van de wereldeconomie hapert. En hiermee dus alle grondstof producerende landen als Canada, Australie, Brazilie, etc.
    2) Amerika leeft nog vanwege de dollar als wereld handelsmunt. En hiermee de staatschuld van bijna 20 biljoen dollar financieren. Obama heeft het plafond hiervoor opgeheven (fiscale discipline is dood in de US!!) Het bedrijfsleven zit in een technische recessie vanwege de dure dollar en het wegvallen van China. De aandelenmarkt is opgepompt door de QE van Yellen, Bernanke en PhD geleerden in het Eccles Building. De banken hebben het zwaar vanwege de ZIRP.
    3) Brazilie heeft meegelift op de Chinese ponzi door hout, olie en metalen te leveren. Deze lucratieve handel is over. Door carry trade van de dollar ten tijde van de QE heeft Brazilie enorme dollar schulden opgebouwd. En die moeten nu bij hogere renten afgelost worden. Gevolg: zware recessie.
    4) Europa is ook een zieke broeder met een insolvabel bankwezen. Deutsche Bank, Italiaanse, spaanse en griekse banken zitten in zwaar weer. Alleen bail-outs kan ze nog redden. Maar dat mag niet van mevr. Merkel. Het geld van Draghi stroomt naar de beurzen, fusies en aandelen terugkopen van multinationals, maar niet naar de burgers en kleinere bedrijven. Vandaar de lage groei in Europa.

    Kortom: WTO zit goed met haar prognoses. De wereld heeft te lange tijd op te grote voet geleefd. De 1% elite heeft zich dankzij de centrale banken verrijkt, de man in de straat kwijnt weg. Nu Piek Schuld overal de kop steekt wacht ons een langdurig correctie. Hoeft niet erg te zijn, want ipv de rat race gaan we een tijdje in de Big Reset. Ontzorgen maar en nieuwe levenskracht opdoen!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links