Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK DD 17-08-2012 Treurmars of smartlap?

80 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
9
In het einde der dagdraden dan nabij? Er zijn al veel openingen daar aan gewijd, maar dan ging het meestal over het gebrek aan “dag-openers” c.q. was er weer een strijd uitgebroken tussen de minimalisten en de zichzelf “bewierokende mooi-schrijvers” . Niet zo lang geleden moest de Mod af en toe optreden omdat er meerdere DD’s per dag werden geopend. Ook was het niet ongebruikelijk dat een groot deel van de posts hier maar een kort leven was beschoren vanwege het over en weer uitlokken van reacties, die niet altijd door de IEX-beugel konden. Al die problemen lijken vooralsnog verdwenen en, met Bobo en Mintzkov voorop, worden er nog steeds leesbare openingen geschreven . Het aantal Mod-ingrepen blijft beperkt en kan wat mij betreft nog wel wat omlaag, als de Mod de bijdragen van enkele multi-aliassen, die zich toch naar behoren gedragen, weer tolereert.

Gebrek aan informatieve bijdragen in de DD? Laat we dat niet overdrijven, ook in de tijd dat de posts je hier om de oren vlogen, was het gehalte toch minimaal vluchtig. Het is tenslotte de waan van de dag waarover hier gesproken wordt en weinig zal bestemd zijn om eeuwigheidswaarde te hebben. Te weinig bijdragen is een andere zaak, maar we spreken tenslotte over een vakantieperiode en een weinig levendig verloop van de indices de laatste weken. Slechts de “premie slurpers”” zullen zich regelmatig in de handen wrijven c.q. in de arm knijpen. En inderdaad is er voor een groep beleggers die geld willen verdienen aan dalende indices al enige tijd weinig vrolijks te melden. En toch zijn er nog de bijdragen van Hendrikus, af en toe wel niet vrolijk, maar in ieder geval wel lezenswaardig gelet op de al dan niet gespeelde verontwaardiging over het onrecht dat hem persoonlijk wordt aangedaan.

Wacht even af tot na de vakantie c.q. een dip op de aandelenbeurzen totdat dit eerbiedwaardige monument van de dagelijkse beslommeringen en zelfbespiegelingen van particuliere beleggers ten grave wordt gedragen, Er is slechts sprake van een tijdelijke smartlap ( als zomerhit) en er is nog geen treurmars nodig. Daar heb ik dit keer geen 1000 woorden voor nodig.En tenslotte is een DD met alleen bijdragen van Voda ook wel behapbaar :-)

Agenda
Brunel International NV - Halfjaarresultaten 2012
Duitsland - Producentenprijsindex Duitsland juli 2012
Indonesië - Jakarta Stock Exchange gesloten
07:00 Boeing Company - Vaststelling dividend
07:00 Chevron Corp - Vaststelling dividend
07:00 United Technologies Corporation - Vaststelling dividend
07:30 Telegraaf Media Groep N.V. - Halfjaarresultaten 2012
07:30 Telegraaf Media Groep N.V. - Resultaten 2e kwartaal 2012
11:00 ECB - Betalingsbalans ECB - juni
15:55 Verenigde Staten - Consumentenvertrouwen Verenigde
[verwijderd]
5
Oprechte AB voor deze bewonderenswaardige poging om het halfdode paard weer vlot te trekken. Ik moet zeggen dat mijn vingers ook begonnen te jeuken toen het toppunt van minimalisme in de dagdraadopeningen zich aandiende: ". Dat was het dan.
En hulde aan Bobo en Mintzkov die nog regelmatig moeite doen om er iets van te maken. Dat waardeer ik ook zeer.
Het ligt volgens mij aan het jaargetijde, maar ook aan het verloop van de beurzen. Het stijgt, en dat zien veel dagdraadbezoekers niet zo graag.
Bewondering heb ik ook voor Brievenbus, die als een rots in de branding volhoudt dat aandelen ook weer eens moeten stijgen. Beleggen wordt anders op den duur heel onaantrekkelijk, en zelfs WarrenBuffet merkte kortgeleden op dat er geen bal meer aan is als de laatste particuliere beleggers uitgekleed en naar de voedselbank vertrokken zijn.
Wie moeten ze dan nog een oor aannaaien? Af en toe even de teugels wat laten vieren, zodat spaarders, die het beu zijn om hun geld voor 1,2% rente per jaar naar de bank te brengen en vervolgens ook nog eens 30% belasting moeten betalen over een (fictieve) opbrengst van 4%, weer aandelen gaan kopen.
Ik moet het nog zien, na de vakantie. In september zien de Yanks hun beurskoersen graag wat lager, omdat ze dan "vermogensbelasting" moeten betalen.
Maar wie weet valt er toch nog wat te shorten, en dan zal het hier ook weer wat drukker worden. Ik zal er eens over nadenken, misschien bedenk ik ook wel weer wat.
Maar nu eerst welterusten.
bezinteergebelegt
1
quote:

katzenkop schreef op 16 augustus 2012 22:57:

Oprechte AB voor deze bewonderenswaardige poging om het halfdode paard weer vlot te trekken.

En hulde aan Bobo en Mintzkov die nog regelmatig moeite doen om er iets van te maken. Dat waardeer ik ook zeer.

Bewondering heb ik ook voor Brievenbus, die als een rots in de branding volhoudt dat aandelen ook weer eens moeten stijgen.

De meest waardevolle bijdragen die ik vandaag heb gelezen, AB voor dat en uiteraard AB voor de DD-openener.

Gr

B.E.G.B.
[verwijderd]
2
Lekkere opening hoor, Realist. En als jij jezelf niet wilt bewieroken, dan zal ik dat (ook) doen met een aanbeveling. Trouwens ook eentje voor Katzenkop, omdat ik hoop dat zij weer gaat schrijven. Vooral die sprookjesverhalen van haar, met mooie paralellen naar de aardse werkelijkheid, vind ik altijd fantastisch. Ook ff een bewieroking voor Voda. Gewoon omdat ik denk dat het een aardige vent is.

Genoeg over wierook en back to reality:

- De dagdraad: Is nu inderdaad erg dun, maar gaat wel weer eens dikker beschreven worden. Zelf ben ik ook geen veelschrijver, gewoonweg omdat ik meestal aan het werk ben. En als man is multi tasken niet mijn sterkste kant. Op de DD gaat denk ik meer geschreven worden als de beurs weer wat spannender wordt. De humor mag ook wel weer een beetje terugkeren. Die ONN (vroeger ouwebeursrot) vind ik meestal erg grappig (ik hoop dat hij het ook zo bedoelt), dus die mag zijn magneten wel weer eens activeren. Verder gaat het ook wel helpen als forumdeelnemers "afstort" gaan roepen en dat de beurs dan stijl omhoog gaat, of "squeeze" en dan loodrecht naar beneden. O.k, kost een paar centen maar is (soms bij nader inzien), wel grappig.

- De beurs: Zo te zien gaat alles omhoog. Ook bijv. een Applied Materials, dat een 2e winstwaarschuwing afgeeft. Kan toch helemaal niet? Of weet het Smart Money iets dat wij niet weten?

- Politiek: Als ik nu eens zeg dat ik Roemer een verademing vind, is dat denk ik wel goed voor een stuk of 20 reacties op de DD. Bovendien maken we dan kans dat onze oude vriend Jonas weer eens wat gaat posten.

Succes
[verwijderd]
1
Wat ook helpt om de DD leuk te houden, is gewoon je positie hier melden. De meeste mensen vinden het leuk om dat te volgen. Er op afgezeken worden vinden de meeste mensen dan weer niet zo leuk.

Mijn positie: Gisterochtend shorts op Dax en Dow nagenoeg neutraal gesloten. Heb nu nog slow turbo's op First Solar en verry slow turbo's op ASMI. Die scherpe turbo's en sprinters heb ik mezelf wat afgeleerd.
Sloeki
0
AEnix is weer alles aan het doen om vandaag maar niet te stijgen. Hij zal en moet 335 raken zodat ik die longs eindelijk van de hand kan doen.
[verwijderd]
0
quote:

Sloeki schreef:

AEnix is weer alles aan het doen om vandaag maar niet te stijgen. Hij zal en moet 335 raken zodat ik die longs eindelijk van de hand kan doen.
nog 0,5 punt te gaan, volgende week de 340 ?
Sloeki
1
eindelijk.....execute plan, mijn zakcentje is binnen. Fijn weekend iedereen. En vergeet niet, drink met mate! :D
[verwijderd]
0
Wie durft het aan :

AEX Sprinter XL Short 340 28-09-2012 rond de 0.6 ???

Patrick al weer terug van vakantie???
COUPEJET
0
quote:

leuke trol schreef op 17 augustus 2012 09:20:

[...]
nog 0,5 punt te gaan, volgende week de 340 ?
Forget it. 325 komt eerder.
We zullen zien.

groet cj
[verwijderd]
0
quote alias=roy id=6404425 date=201208021449]

PS BB, ik heb ook nog een geschreven put aug 330,-- en een geschreven call 310
Zal een van beide nog waardeloos gaan aflopen deze maand? We zullen zien
[/quote

het gaat dus de 330 worden, die waardeloos afloopt
Brievenbus
1
quote:

katzenkop schreef op 16 augustus 2012 22:57:

Bewondering heb ik ook voor Brievenbus, die als een rots in de branding volhoudt dat aandelen ook weer eens moeten stijgen. Beleggen wordt anders op den duur heel onaantrekkelijk,
En, stijgen doet het, en, wel dusdanig, dat ik me af vraag waarom ik zoveel geld suf op spaarekeningen heb staan?
En of ik niet iets te vroeg calls geschreven heb op een gedeelte van m'n aandelen?
Weliswaar op fors hogere strikes dan de huidige standen, maar, toch een paar weken te vroeg.
Te veel nog hier rondgehangen, met alle negatieve beïnvloeding van dien?

Deed ik vroeger beter, toen zat ik standaard 100% in de beurs.
Of meer.
Slaap nu wel beter, en, zit heel wat rustiger in het zonnetje! :-)
Brievenbus
0
quote:

roy schreef op 17 augustus 2012 11:07:

quote alias=roy id=6404425 date=201208021449]

PS BB, ik heb ook nog een geschreven put aug 330,-- en een geschreven call 310
Zal een van beide nog waardeloos gaan aflopen deze maand? We zullen zien
[/quote

het gaat dus de 330 worden, die waardeloos afloopt
Mag je wel verwachten ja.
Heeft die 330 nou meer opgebracht dan die 310 kost?
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 17 augustus 2012 11:15:

[...]

Mag je wel verwachten ja.
Heeft die 330 nou meer opgebracht dan die 310 kost?

dat denk ik niet haha, die 330 had ik al heel lang, vanaf de tijd dat we ook nog boven de 330 stonden, weet niet meer wat die per saldo met al het doorrollen heeft opgeleverd, maar vast niet meer premie dan een eurootje of zes, zeven, die 310 heeft ook wel al enkele eurootjes premie opgeleverd.
[verwijderd]
0
Zo,n dagdraad is ook leuk om te zien of er meer mensen met dezelfde positie in iets zitten.
Het begint immers met een positie, die wordt op allerlei redenen verdedigd en aangevallen .
Ik heb de laatste maanden weinig interessants gelezen op de dagdraad.
Dat komt zeker niet omdat ik in de loop der jaren zoveel slimmer geworden ben.
Ik merk wel dat er nu meer speculatie is waarbij veel roepen eigenlijk die positie moet rechtvaardigen.

Zelf probeer ik eerst een idee op te doen dan neem ik een positie en meld die ook.
De postings van BB zijn vaak een herkenning van mijn posities.
Of dat nu zo goed is of zo slecht daar moeten we nog een tijdje over denken.
Grt

[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 17 augustus 2012 11:13:

[...]

En, stijgen doet het, en, wel dusdanig, dat ik me af vraag waarom ik zoveel geld suf op spaarekeningen heb staan?
En of ik niet iets te vroeg calls geschreven heb op een gedeelte van m'n aandelen?
Weliswaar op fors hogere strikes dan de huidige standen, maar, toch een paar weken te vroeg.
Te veel nog hier rondgehangen, met alle negatieve beïnvloeding van dien?

Deed ik vroeger beter, toen zat ik standaard 100% in de beurs.
Of meer.
Slaap nu wel beter, en, zit heel wat rustiger in het zonnetje! :-)

Mooi he.. Waarom was ik toen zo`n angsthaas ? Herkenbaar :)

Heb al wat geschreven spul aardig itm. Mag van mij nog wel wat meer hehe.
Brievenbus
0
quote:

Kaalkabas schreef op 17 augustus 2012 12:57:

[...]

Mooi he.. Waarom was ik toen zo`n angsthaas ? Herkenbaar :)

Behoudend beleggen noemen we dat, hahahaha!
80 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.328,39 +0,27%
 EUR/USD 1,0706 +0,04%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront