Binck « Terug naar discussie overzicht

Internationale uitbreiding BinckBank

11 Posts
[verwijderd]
0
BinckBank wilt in vijf landen actief zijn en binnen 4,5 jaar de grootste van Europa. Na de succesvolle lancering in Frankrijk kijken bekijken zij de mogelijkheden voor uitbreiding naar andere landen. In de loop van 2010 zal BinckBank haar studie hebben afgerond en een nieuwe markt aankondigen. Zal nieuwe internationale uitbreiding bekendgemaakt bij kwartaalcijfers? En zo ja, welk land gaat het worden?

Als voorbeelden van Europese rivalen die nu nog groter zijn, onder andere wat aantal klanten betreft, noemde Beentjes destijds het Franse Boursorama en het Duitse Comdirect. "Die willen we dan zijn gepasseerd", aldus Beentjes.

Duitsland
Het zou wel eens Duitsland kunnen worden, aangezien ze groter willen worden dan Comdirect. Tevens was Beentjes bij zijn vorige baan medeverantwoordelijk voor ING Direct’s zeer succesvolle marketingstrategie in Duitsland. Echter heeft hij ook aangegeven dat Duitsland slechts via een overname in beeld kan komen daar op deze markt al diverse discount spelers actief zijn.
Dat kan wel eens een bedreiging zijn voor ons als aandeelhouders. Binck zal voor fusies & overnames namelijk een beroep moeten doen op de kapitaalmarkt voor de financiering ervan. Een eventuele aandelenemissie ligt dan voor de hand, wat de beurskoers doorgaans zal laten kelderen.

(kleine kanttekening: kasbank kijkt ook naar overnames in Duitsland, dus meerdere kapers op de kust... of wellicht met een consortium een overname plegen in Duitsland?)

Spanje & Portugal
Een andere goede optie zouden Spanje & Portugal kunnen zijn. Alex heeft hier al voet aan grond, dus wellicht dat ze deze expertise kunnen gebruiken om hier verder uit te breiden.

Andere landen
Reageer maar...
[verwijderd]
1
Groot-Brittanie en Zwitserland zijn ook een goede mogelijkheden. De prijzen voor online brokerage zijn hier nog gemiddeld tot gemiddeld-hoog, waar de prijzen in bijv. Duitsland, Spanje en Portgugal in de categoriën laag tot laag-gemiddeld vallen.
[verwijderd]
0
Even een beetje voorkennis verkregen via een URL check:

Noorwegen, Zweden, Finland, Zwitserland, Italie en Griekenland vallen voorlopig af.

Wél al geregistreerd zijn de webadressen voor Spanje, VK, Luxemburg en Duitsland.

www.binckbank.de linkt al door naar Binck.com dus ik neem aan dat dit BinckBanks nieuwe uitbreiding gaat worden ;)
[verwijderd]
1
BinckBank kiest nieuwe markt voor eind 2010 - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--BinckBank neemt voor het eind van het jaar een besluit over welke nieuwe markt het gaat betreden, meldt bestuursvoorzitter Koen Beentjes van de beleggersbank dinsdag in De Telegraaf.

Het kan Italie, Spanje, Duitsland, Polen of Zwitserland worden. "We kijken onder meer naar de rijkdom in een land, beleggerssentiment en systemen", zegt Beentjes over de criteria.

Binck is momenteel actief in Nederland, Belgie en Frankrijk en maakte maandag een 43% hogere nettowinst van EUR13,1 miljoen over het tweede kwartaal van 2010 bekend.
AMS Duke
0
Heeft iemand enig idee wanneer het zogenoemde SRD van toepassing is bij Binck in Frankrijk. Volgens Dhr Beentjes is dit een zeer belangrijke toevoeging voor de Franze markt. Men gaf aan....later dit jaar, maar ben benieuwd wanneer dit het geval is.
el toro invencible
0
Leuk en aardig maar waarom afwijkende tarieven in Frankrijk? (ook al is daar meer concurrentie/http://www.boursorama.com/)
(lees goedkoper als in NL)

www.binck.fr/data/pdf/bb_fr_ta_du2dec...
voda
0
BinckBank vervolgt zuidwaartse expansie


AMSTERDAM (Dow Jones)--BinckBank nv (BINCK.AE) vervolgt zijn Europese expansie in zuidwaartse richting door zijn pijlen te richten op Italie, maakt de online-broker maandag bekend bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers.

BinckBank betrad eerder al de Belgische en Franse markten, waar de groei vooralsnog achterblijft bij de ambities van het bedrijf dat de grootste online-broker in Europa wil worden.

Na bestudering van de mogelijke markten viel de keuze op Italie, zegt bestuurder Nick Bortot tijdens een presentatie voor analisten, omdat dit een grote markt is, die enigszins lijkt op de Nederlandse, terwijl de benodigde investeringen relatief beperkt zijn.

Met 45 miljoen online-transacties van particuliere beleggers per jaar is Italie vier zo groot als Nederland en bijna twee zo groot als Frankrijk, meldt Bortot zien.

Daarbij komt dat Italiaanse particuliere beleggers, net als Nederlandse, relatief veel in derivaten handelen, en dan met name in futures. De tarieven voor derivatentransacties zijn er bovendien relatief hoog, aldus de bestuurder Ongeveer een op de drie transacties in Italie betreft derivaten.

De infrastructuur van de Italiaanse markt sluit tenslotte goed aan op het Europese IT-platform dat BinckBank aan het ontwikkelen is, en dat de basis moet vormen voor de verdere expansie in Europa.

Om in Italie break-even te kunnen draaien, heeft BinckBank 20.000 tot 40.000 nieuwe klanten nodig, een aantal dat in drie tot vier jaar kan worden bereikt, zegt chief executive Koen Beentjes van BinckBank in een toelichting tegen Dow Jones Nieuwsdienst. De topman mikt op een vierde positie in het land, achter de drie grote spelers die de Italiaanse markt beheersen. "We zullen blij zijn als we erin slagen een marktaandeel van 10% te behalen, zoals we nu hebben bereikt in Frankrijk", aldus de topman.

BinckBank publiceerde maandag kwartaalresultaten die overeenkwamen met de analistenverwachtingen. Beleggers werden weer wat actiever in het vierde kwartaal, na de sterke afname van activiteit eerder in 2010, door de lauwe stemming op de beurs, die weinig beweging liet zien.

Op het punt van de klantengroei bleef BinckBank in het vierde kwartaal nog achter bij zijn doelstellingen, met name in de kleinere markten Belgie en Frankrijk. Voor Nederland ligt de online-broker nog op schema om eind 2013 uit te komen op 330.000 particuliere beleggingsrekeningen in Nederland.

In Frankrijk bleef de aanwas steken op zo'n 3.000, of 12.000 op jaarbasis, wat het totaal bracht op 24.465 aan het einde van het jaar. Om over drie jaar het doel van 80.000 te bereiken is een aanzienlijke groeiversnelling nodig. Beentjes is echter optimistisch dat het benodigde momentum kan worden gegenereerd, na de recente uitbreiding van het productaanbod en de bijbehorende marketingcampagne. De CEO houdt daarom vast aan zijn doelstelling van 19.000 nieuwe Franse rekeninghouders per jaar.

In Belgie lijken de problemen wat groter. "Het tempo ligt hier verder achter bij de doelstelling", zegt Beentjes, die spreekt van "een zware target". In Belgie beleggen particuliere beleggers vooral in beleggingsfondsen, terwijl Nederlanders veel meer in aandelen en opties handelen. De CEO hoopt daarom dat het nieuwe BinckBank-product Fondsbeleggen de Belgische klant in beweging kan brengen.

In Frankrijk wordt veel verwacht van het nieuwe SRD-product, waarmee beleggers kunnen handelen in aandelen, die zij pas aan het einde van de maand hoeven te betalen. Dit in Frankrijk populaire product werd aan het begin van het vierde kwartaal gelanceerd en werd eerst twee maanden lang gratis aangeboden, wat 42.000 transacties opleverde. In december, toen klanten ervoor moesten gaan betalen, waren er nog altijd 15.000 transacties. De cijfers geven Beentjes vertrouwen dat klanten het product zullen blijven gebruiken, ook als ze ervoor moeten betalen. Het product is veel winstgevender dan gewone transacties in Frankrijk, door een opslag per transactie en bijkomende inkomsten uit kredietverlening.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

voda
0
BinckBank ziet in Italië vierde thuismarkt
Broker op zoek naar meer volume
8 februari 2011 | Het Financieele Dagblad
Door: Tankus, A.

Broker op zoek naar meer volume
Arnold Tankus

Amsterdam

De online-effectenbank BinckBank gaat halverwege 2012 uitbreiden naar Italië. BinckBank, nu actief in Nederland, België en Frankrijk, ziet in dat land goede mogelijkheden om de transactievolumes op te schroeven.

'Italië is een van de grootste effectenmarkten in Europa met 45 miljoen beleggingstranscaties per jaar tegen 15 miljoen in Nederland', aldus bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een toelichting op de vierdekwartaalcijfers, die maandag werden gerapporteerd.

'Er zijn in Italië twee grote spelers: IW Bank, een dochter van UBI Bank, en Fineco van Credito. Zij richten zich vooral op onlinebankieren, waardoor ze vaak de focus op een niche als beleggen verliezen. Ons onderzoek laat zien dat er in Italië ruimte is voor een specialistische partij als BinckBank.'

Bovendien is het op verschillende vlakken een land dat vergelijkbaar is met Nederland. Zo wordt er veel gehandeld in derivaten, met name futures. Daarnaast zegt Beentjes dat het systeem van BinckBank 'vrij goed' is aan te sluiten op dat van de Italiaanse beurs. De online-effectenbank heeft geen plannen om ook naar andere landen uit te breiden. 'We zetten één stap tegelijk', zegt Beentjes.

Analist Georg Krijgh van Rabo Securities kan zich goed vinden in de keus voor Italië. 'Een derde van de handel daar is in derivaten. Daar wordt goed geld mee verdiend, ook in Nederland.' Krijgh is blij dat de onlinebroker niet gaat uitbreiden naar landen als Duitsland, waar de handelsactiviteit van particuliere beleggers laag is, of in Spanje, dat economisch een flinke klap heeft gekregen.

Albert Ploegh, analist bij ING, vindt de stap richting Italië weinig verrassend. 'Het moest of Spanje of Italië worden.' Volgens Ploegh moeten de activiteiten in Frankrijk halverwege 2012 break-even draaien. 'BinckBank kan dan laten zien dat het als relatief onbekend merk een nieuwe markt kan betreden.' Ploegh ziet in Italië goede mogelijkheden omdat het land veel actieve beleggers kent. BinckBank verdient vooral veel geld aan beleggers die veel handelen.

etc.

www.fd.nl/artikel/21380899/binckbank-...
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
869,17  -4,85  -0,55%  16:30
 Germany40^ 17.872,60 -1,19%
 BEL 20 3.857,97 -0,67%
 Europe50^ 4.928,05 -1,24%
 US30^ 37.743,85 -1,59%
 Nasd100^ 17.243,16 -1,60%
 US500^ 4.993,22 -1,56%
 Japan225^ 37.135,15 -2,27%
 Gold spot 2.325,37 +0,40%
 EUR/USD 1,0716 +0,17%
 WTI 82,29 -0,74%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +4,98%
Flow Traders +3,13%
Fugro +2,44%
RENEWI +2,42%
B&S Group SA +2,00%

Dalers

ADYEN NV -17,30%
VIVORYON THER... -9,39%
Alfen N.V. -6,00%
WDP -5,79%
CM.COM -3,95%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront