Nieuws | DeBeurs.nl

Nieuws van vrijdag 15 maart 2019

Boeing-baas zag beloning fors stijgen

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing-baas Dennis Muilenburg was vorig jaar goed voor een beloning van 23,4 miljoen dollar. De loonsverhoging van circa 27 procent weerspiegelt volgens de vliegtuigmaker ...

15 mrt | Reacties: 12 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

Wall Street met winst het weekend in

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China stuwden het sentiment. Beleggers ...

15 mrt | meer...

Apple moet Qualcomm betalen in patentkwestie

SAN DIEGO (AFN) - Techreus Apple moet chipconcern Qualcomm een vergoeding van 31,6 miljoen dollar betalen vanwege inbreuk op patenten. Volgens de jury van een rechtbank in San Diego heeft Apple geb...

15 mrt | meer...

Handelshoop stuwt Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie op winst, na positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerk...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Koerssprong Wessanen op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen was vrijdag met afstand de sterkste stijger op het Damrak. Het natuurvoedingsbedrijf staat nadrukkelijk in de belangstelling van een consortium onder leiding van investee...

15 mrt | meer...

DGB wil mandaat Logtenberg verlengen

HARDENBERG (AFN) - DGB Group wil het mandaat van Mark Logtenberg als voorzitter van de raad van bestuur en tevens niet-uitvoerend bestuurder verlengen. Dit geldt voor een periode van twee jaar, zo ...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Europese beurzen weer op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag op winst. Ook andere Europese aandelenbeurzen stonden in de plus. De hoop op een brexituitstel zorgde voor opluchting onder beleggers. Op h...

15 mrt | Onderwerpen: Europa  | meer...

Wall Street opent met winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de laatste handelssessie van de week begonnen. Beleggers verwerken positieve signalen over de handelsgesprekken t...

15 mrt | meer...

'Wall Street gaat hoger openen'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met winst aan de laatste sessie van de week te beginnen. Het sentiment op Wall Street krijgt wat steun van positieve signalen over de ...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Industrie New York groeit zwakker

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.De zogehe...

15 mrt | meer...

ENI plant enorme bossen tegen CO2-uitstoot

MILAAN (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni gaat enorme bossen planten om zo zijn CO2-uitstoot te compenseren. In totaal wil Eni in Zuid-Afrika, Zimbabwe, Mozambique en Ghana 81.000 vierk...

15 mrt | Reacties: 13 | meer...

Beter Bed gaat samenwerken met Tempur

UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed gaat samenwerken met matrassenmaker Tempur. Bij winkels van het bedrijf in Nederland, België en Zweden worden matrassen van dat merk verkocht. Ook komen er in ...

15 mrt | Reacties: 3 | meer...

Air Canada in de problemen door 737 MAX

MONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - Air Canada schrapt zijn eerder afgegeven financiële verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de problemen met de Boeing 737 MAX. De Canadese luchtvaartmaatschappij heef...

15 mrt | Reacties: 3 | meer...

Agrifirm verliest omzet door handelsoorlog

APELDOORN (AFN) - Landbouwcoöperatie Agrifirm heeft in het afgelopen jaar een lagere omzet in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. De branchegenoot van ForFarmers kampte met hogere koste...

15 mrt | meer...

Aandeelhouders Juventus zien Ajax zitten

NYON (AFN) - Aandeelhouders van Juventus schatten de kansen voor hun club in de Champions League hoog in. Nadat Ajax bij de loting in Nyon uit de koker kwam, schoot het aandeel Juventus in Milaan o...

15 mrt | Reacties: 5 | meer...

Minder winst BMW door tegenwind

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Auto- en motorenbouwer BMW heeft afgelopen jaar minder winst geboekt. De Duitse onderneming had onder meer last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de in...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Hoop uitstel brexit stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten vrijdag voort te borduren op de winsten van een dag eerder. De hoop dat de brexit wordt uitgesteld zorgde voor opluchting onder beleggers. Op het Damrak...

15 mrt | meer...

'OPEC kan productieval Venezuela opvangen'

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC heeft voldoende extra productiecapaciteit om een sterk dalende productie in Venezuela op te kunnen vangen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentscha...

15 mrt | Onderwerpen: OPEC  | meer...

'Bod op Wessanen opportunistische zet'

AMSTERDAM (AFN) - Het overnamebod op natuurvoedingsproducent Wessanen door een consortium onder leiding van investeerder PAI, is een opportunistische zet van die laatste partij. Dat stelt KBC Secur...

15 mrt | Reacties: 11 | meer...

Nieuwe operationeel directeuren voor BAM

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft Joost Nelis benoemd tot operationeel directeur Bouw en Vastgoed. Roel Vollebregt gaat die rol vervullen voor de Infra-tak. Beiden beginnen op 1 april in hun nie...

15 mrt | meer...

Veel kantoren BNP Paribas Fortis sluiten

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische bank BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar ongeveer 40 procent van het aantal kantoren sluiten, met het verlies van circa 2200 werknemers tot gevolg. Het b...

15 mrt | Onderwerpen: banken  | meer...

'Veel groeipotentie Flow Traders'

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities ziet veel groeimogelijkheden voor beursintermediair Flow Traders. Dat schrijven analisten van de Belgische bank, die Flow Traders gaan volgen. KBC geeft Flow Trader...

15 mrt | Reacties: 4 | meer...

Wessanen uitblinker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Wessanen was vrijdag flink in trek op de Amsterdamse beurs door een overnamebod op het natuurvoedingsbedrijf. De Europese beurzen gingen licht omhoog na de koerswinste...

15 mrt | Reacties: 3 | meer...

'Swedbank verwerkte meer dubieus geld'

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Via de Zweedse bank Swedbank is mogelijk veel meer dubieus geld doorgesluisd dan eerder werd aangenomen. Dat meldt de Zweedse publieke omroep SVT. De zender berichtte ee...

15 mrt | meer...

Kortingsacties goed voor omzet H&M

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - HM heeft de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar flink opgevoerd. In de periode van december tot en met februari gebruikte de Zweedse kledingwinkelket...

15 mrt | meer...

Groente- en fruitreus Greenyard schrapt banen

SINT-KATELIJNE-WAVER (AFN/BELGA) - Het Belgische groenten- en fruitconcern Greenyard gaat dit jaar tot wel 422 banen schrappen als onderdeel van een reorganisatie om de resultaten te verbeteren en ...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Apple: behandelen Spotify niet anders

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Techbedrijf Apple zegt dat het muziekstreamingdienst Spotify gewoon aan dezelfde regels houdt als andere bedrijven. Spotify wil volgens Apple echter behandeld wordt als ...

15 mrt | Reacties: 1 | meer...

Boskalis start inkoop eigen aandelen

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is begonnen met de inkoop van 100 miljoen euro aan eigen aandelen. Dat komt bij de huidige beurskoers neer op circa 4,1 miljoen aan...

15 mrt | meer...

'Wessanen en brexit in focus op beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk met kleine koersuitslagen beginnen. De a...

15 mrt | Onderwerpen: Brexit  | meer...

Tesla onthult betaalbare SUV

HAWTHORNE (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla heeft zijn nieuwe betaalbare SUV onthuld, de Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrisch wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne....

15 mrt | Reacties: 8 | meer...

Chips en yen stuwen Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst geëindigd. Een goedkopere Japanse yen hielp de exportbedrijven vooruit. Ook was de chipsector in trek na een goed ontvangen kwartaalberic...

15 mrt | Onderwerpen: Japan  | meer...

Bank of Japan somberder over economie

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank heeft zijn rentebeleid zoals verwacht ongewijzigd gelaten. De Bank of Japan (BoJ) kwam wel met verwachtingen die somberder waren dan eerder.De BoJ s...

15 mrt | Onderwerpen: Japan  | meer...

Winkelverkopen trekken aan

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in januari 1,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume lag 0,8 p...

15 mrt | meer...