Nieuws van maandag 12 augustus 2019

Nieuwe financieel topman voor UPS

ATLANTA (AFN) - UPS krijgt een nieuwe financieel directeur. De huidige financieel eindverantwoordelijke bij de Amerikaanse pakketbezorger, Richard Peretz, heeft aangegeven met pensioen te gaan. Hij...

12 aug | Reacties: 1 | meer...

Mix aan zorgen zet Wall Street lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag flink lager gesloten. Beleggers hielden de aanhoudende protesten in Hongkong en de politiek-economische crisis in Argentinië nauwlettend...

12 aug | Reacties: 3 | meer...

Miljoenenboete voor cosmeticagigant L'Oréal

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - L'Oréal moet van een jury in de Verenigde Staten tientallen miljoenen dollars betalen aan start-up Olaplex. De cosmeticagigant heeft handelsgeheimen gestolen, een geheimhou...

12 aug | meer...

Senaat Italië dinsdag bijeen vanwege crisis

ROME (AFN/RTR/AFP) - De Italiaanse Senaat komt dinsdag bijeen vanwege de politieke crisis in het land. Dan wordt naar verwachting duidelijk wanneer kan worden gestemd over een motie van wantrouwen ...

12 aug | Reacties: 1 | Onderwerpen: Italië  | meer...

Wall Street in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag in het rood. Beleggers hielden de aanhoudende protesten in Hongkong en de politiek-economische crisis in Argentinië nauwlettend in de...

12 aug | Reacties: 4 | meer...

AEX sluit sessie vlak af

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag onveranderd gesloten. Andere Europese graadmeters gingen in meerderheid wat omlaag. Op de financiële markten werden onder meer de ...

12 aug | meer...

KPN hoofdsponsor van SAIL Amsterdam 2020

AMSTERDAM (AFN) - KPN wordt hoofdsponsor van de 10e editie van het nautische evenement SAIL in Amsterdam, dat volgend jaar van 12 tot en met 16 augustus wordt georganiseerd. Ook in 2010 en 2015 was...

12 aug | Reacties: 2 | meer...

Kleine plus voor hoofdindex Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag licht hoger. Andere Europese graadmeters gingen in meerderheid omlaag. De vele onrust in de wereld bleef beleggers bezigh...

12 aug | meer...

Wall Street opent lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen geopend. Het sentiment stond onder druk door de aanhoudende handelszorgen. Ook wordt scherp gelet op de demonstraties in H...

12 aug | meer...

Philips komt niet met tegenbod voor Corindus

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips is niet van plan om met een tegenbod te komen op de Amerikaanse beursgenoteerde robotica-onderneming Corindus Vascular Robotics. Volgens een woordvoerder van Phi...

12 aug | meer...

'Lagere opening voor Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met rode koersborden. Het risicomijdende sentiment houdt aan, deze keer gevoed door demonstraties in Hongkong die de ...

12 aug | Reacties: 18 | meer...

Deliveroo vertrekt uit Duitsland

LONDEN (AFN/DPA) - Maaltijdbezorgdienst Deliveroo verdwijnt uit Duitsland. Het Britse bedrijf staakt zijn Duitse activiteiten met ingang van vrijdag en wil zich op andere landen concentreren waar h...

12 aug | Onderwerpen: Duitsland  | meer...

'Unilever is kwetsbaar voor handelsoorlog'

AMSTERDAM (AFN) - Unilever hoort bij de grote Europese bedrijven die het meest kwetsbaar zijn voor de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. Dat zeggen analisten van JPMorgan.Volgens de...

12 aug | Reacties: 4 | meer...

Demonstraties zetten Cathay Pacific klem

HONGKONG (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is flink getroffen door nieuwe demonstraties op de Hongkongse luchthaven Chek Lap Kok. Vrijwel alle vluchten van en naar het vliegveld werden ...

12 aug | Reacties: 7 | meer...

Beurzen zien winst verdampen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen zagen maandag de eerdere stevige openingswinsten grotendeels verdampen. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de handelssp...

12 aug | Reacties: 7 | meer...

Thomas Cook heeft meer geld nodig

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Reisorganisatie Thomas Cook heeft meer geld nodig. Het bedrijf wil nog eens 150 miljoen Britse pond ophalen, bovenop de eerder aankondiging van 750 miljoen pond aan financi...

12 aug | Reacties: 4 | meer...

Koersdoel Altice omhoog bij Goldman

AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel Altice is door analisten van Goldman Sachs verhoogd naar 5,80 euro van 4,30 euro. Dat deden de marktvorsers maandag in een rapport over het aan de A...

12 aug | Reacties: 7 | meer...

Saudi Aramco koopt zich in bij Reliance

DHARAAN (AFN) - Het Saudi-Arabische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zich ingekocht in de raffinage en petrochemische tak van het Indiase Reliance Industries. De Saudi's nemen een belang van 20...

12 aug | Reacties: 6 | meer...

'Aegon-overstap Friese schept verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - De verrassende overstap van NN-topman Lard Friese naar concurrent Aegon schept verwachtingen. Kenners van KBC Securities wijzen op de staat van dienst van Friese bij NN. Volgens d...

12 aug | Reacties: 2 | Onderwerpen:   | meer...

Groot pakket aandelen Hunter Douglas verkocht

AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Hunter Douglas is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,4 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de...

12 aug | meer...

AEX over breed front omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs ging maandag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen ...

12 aug | Reacties: 5 | meer...

Naspers investeert in Indiase start-up

BANGALORE (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase e-commercebedrijf Meesho heeft 125 miljoen dollar opgehaald van investeerders, waaronder Naspers en Facebook. Meesho biedt een platform dat kleine bedrijven ...

12 aug | Onderwerpen: India  | meer...

Salzgitter snijdt in omzetverwachting

SALZGITTER (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse staalbedrijf Salzgitter heeft zijn omzetverwachting naar beneden bijgesteld. Dat wordt deels veroorzaakt door een te groot aanbod op de Europese markt en de ...

12 aug | Reacties: 2 | meer...

Curetis stelt halfjaarcijfers uit

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft de publicatie van zijn halfjaarcijfers uitgesteld. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse onderneming zou deze week zijn cijfers bekendm...

12 aug | Reacties: 2 | meer...

NSI geeft aandelen uit voor stockdividend

HOOFDDORP (AFN) - Vastgoedbedrijf NSI geeft 168.031 nieuwe aandelen uit als stockdividend. Volgens het bedrijf heeft 36,7 procent van de aandeelhouders gekozen om het interim-dividend van 1,04 euro...

12 aug | meer...

'Positief begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting licht hoger beginnen aan de nieuwe week. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De aandacht ...

12 aug | Reacties: 3 | meer...

Gemengd beeld op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump, die stelde geen snel han...

12 aug | Onderwerpen: Azië  | meer...

BlackRock neemt belang in Sports Illustrated

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock neemt een belang in het bedrijf achter Sports Illustrated, het sporttijdschrift dat vooral bekend is van zijn bikini-editie en de verkie...

12 aug | meer...

Osram gaat praten met sensormaker AMS

PREMSTÄTTEN (AFN) - Osram Licht gaat het gesprek aan met de Oostenrijkse sensormaker AMS. De lichtfabrikant heeft een bod van AMS ontvangen van 3,7 miljard dollar.Het bestuur van Osram liet eerder ...

12 aug | meer...

Topman NN stapt over naar concurrent Aegon

AMSTERDAM (AFN) - Topman Lard Friese van verzekeraar NN Group maakt een opvallende overstap. Hij vertrekt naar concurrent Aegon om eenzelfde rol te gaan vervullen. Hij neemt per direct afscheid van...

12 aug | Reacties: 11 | Onderwerpen:   | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ABN AMRO BANK N.V. 8,090 +0,332 / +4,28%
ADYEN NV 1.406,000 -21,000 / -1,47%
Aegon 2,995 +0,132 / +4,61%
Akzo Nobel 83,900 +1,700 / +2,07%
B&S Group SA 5,430 +0,060 / +1,12%
JUST EAT TAKEAWAY 96,260 +0,780 / +0,82%
Royal Dutch Shell A 13,766 +0,488 / +3,68%
TKH 34,460 -1,240 / -3,47%
Wereldhave 7,625 +0,345 / +4,74%