Nieuws | DeBeurs.nl

Nieuws van dinsdag 13 augustus 2019

Handelshoop stuwt sentiment op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen eindigden dinsdag stevig in de plus. Op Wall Street heerste een optimistische stemming omdat de Amerikaanse overheid nieuwe tarieven op bepaalde Chin...

13 aug | Reacties: 2 | meer...

Microsoft kaapt zorgbestuurder weg bij Samsung

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft heeft David Rhew weggekaapt bij rivaal Samsung Electronics. Hij was bij de Zuid-Koreanen medisch directeur, oftewel chief medical officer. Diezelfde functie krij...

13 aug | meer...

Miljardenfusie in Amerikaanse mediawereld

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse mediaconcern CBS gaat fuseren met branchegenoot Viacom, bekend van filmdivisie Paramount Pictures en tv-zenders als MTV en Nickelodeon. Met deze al lang i...

13 aug | meer...

Stevige winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York stevig in de plus. Op Wall Street heerste een optimistische stemming omdat de Amerikaanse overhei...

13 aug | Reacties: 4 | meer...

Hoofdindex Amsterdam veert op

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst, na verliezen eerder op de dag. Ook andere Europese graadmeters schoten in de plus na een bericht dat China erge...

13 aug | Reacties: 7 | meer...

Licht hogere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten aan de handel begonnen na de stevige verliezen van een dag eerder. Wall Street reageert hoopgevend op een bericht dat...

13 aug | Reacties: 11 | meer...

'Winst NN Group zakt vanwege moeilijke markt'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het tweede kwartaal zijn winstgevendheid zien verslechteren ten opzichte van een jaar geleden. Deze voorspelling komt naar vo...

13 aug | meer...

Inflatie VS neemt toe

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in juli uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, tegen 1,6 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.Econo...

13 aug | Reacties: 7 | Onderwerpen: inflatie Verenigde Staten  | meer...

'Lagere opening op bedrukt Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een lagere opening. De stemming op Wall Street blijft bedrukt door internationale zorgen, zoals aanhoudende prote...

13 aug | Reacties: 5 | meer...

'Lagere rentes drukken kapitaalbuffer Aegon'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeringsmaatschappij Aegon heeft in de eerste helft van het jaar zijn kapitaalbuffers zien zakken in vergelijking met eind vorig jaar. Dat is althans de gemiddelde verwachting...

13 aug | Onderwerpen:   | meer...

Eurocastle gaat eigen aandelen inkopen

GUERNSEY (AFN) - Eurocastle Invest gaat voor maximaal 60 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. De beursgenoteerde investeerder heeft daarvoor de aanmeldingstermijn geopend. Het bedrijf biedt 8,4...

13 aug | meer...

TKH krijgt klappen op lagere beurs

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TKH Group werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak na een tegenvallend handelsbericht van de technologiegroep. De Europese beurzen gingen omlaag. Het Amerikaans-Chin...

13 aug | meer...

Nieuwe duikvlucht vertrouwen Duitse beleggers

MANNHEIM (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus sterk gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinsti...

13 aug | Reacties: 23 | Onderwerpen: Duitsland  | meer...

'Oproep om stopzetten vacaturedienst Google'

BRUSSEL (AFN) - Aanbieders van vacature- en wervingssites willen dat de Europese Commissie een concurrerende dienst van Google tijdelijk verbiedt. Dat staat in een brief aan EU-commissaris Margreth...

13 aug | Reacties: 2 | meer...

'Takeaway boft met exit Deliveroo'

AMSTERDAM (AFN) - Dat concurrent van Takeaway Deliveroo vertrekt uit de Duitse markt is goed nieuws voor het Nederlandse maaltijdbestelbedrijf. Dat is een bevestiging dat de bezorgingsstrategie van...

13 aug | meer...

ING levert eerste klimaatderivaat aan SBM

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft het eerste duurzaamheidsderivaat ter wereld afgegeven aan SBM Offshore. Het financiële product houdt rekening met bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen.De zogeheten Susta...

13 aug | Reacties: 5 | meer...

'Winstval Kendrion is tegenvaller'

AMSTERDAM (AFN) - Kendrion had opnieuw te maken met tegenwind. Zowel de automotive-sector als de industrie vertragen inmiddels. Analisten van ING waren dan ook niet verbaasd dat de omzet van de lev...

13 aug | meer...

TKH keldert op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TKH Group ging dinsdag in de uitverkoop op het Damrak na een tegenvallend handelsbericht van de technologiegroep. De Europese beurzen deden een stapje terug. Het Ameri...

13 aug | meer...

'Resultaten en verwachtingen TKH vallen tegen'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten en verwachtingen waar technologiebedrijf TKH dinsdag mee naar buiten kwamen zijn teleurstellend. Dat concludeert een analist van KBC Securities. Het aandee...

13 aug | Reacties: 3 | meer...

New Sources Energy wil boekjaar aanpassen

AMSTERDAM (AFN) - Beursfonds New Sources Energy wil de periode van zijn boekjaar wijzigen. Die moet naar januari tot en met december, van de huidige gebroken boekjaarformule oktober tot en met sept...

13 aug | meer...

WDP verkoopt vervallen fabriek in Leuven

AMSTERDAM (AFN/BELGA) - Vastgoedfonds WDP heeft een vervallen fabriek in Leuven verkocht aan projectontwikkelaar Revive. Die wil de voormalige erwtjesfabriek renoveren en verbouwen tot een duurzame...

13 aug | Reacties: 1 | meer...

'Afwachtend begin voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag vrijwel vlak te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Het Amerikaans-Chine...

13 aug | Reacties: 7 | meer...

Handelszorgen en yen drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met verlies gesloten. De zorgen over een escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict ...

13 aug | Reacties: 2 | meer...

Duitse inflatie stijgt licht

WIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in juli uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis, van 1,6 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definiti...

13 aug | Onderwerpen: Duitsland inflatie  | meer...

Moeder MediaMarkt schrijft rode cijfers

DÜSSELDORF (AFN) - Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met rode cijfers. Het bedrijf was onder meer 80 miljoe...

13 aug | Reacties: 4 | meer...

Automarkt drukt op resultaten Kendrion

ZEIST (AFN) - Kendrion heeft ook in het tweede kwartaal last gehad van de moeizame omstandigheden op de automarkt. Bovendien kreeg ook de industrie in veel landen het moeilijker. Dat zorgde voor ee...

13 aug | Reacties: 2 | meer...

Henkel snijdt in omzetverwachting

DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse concern Henkel heeft de omzetprognose voor heel het jaar verlaagd. Het moederbedrijf van merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt is onder meer extra geld kwijt aan mar...

13 aug | meer...

TKH boekt minder winst op hogere omzet

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group heeft in de eerste helft van het jaar minder winst geboekt op een hogere omzet. Het technologiebedrijf had te maken met hogere kosten in het kader van zijn Simplify A...

13 aug | Reacties: 12 | meer...

Omzetgroei voor HelloFresh

BERLIJN (AFN) - Bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft de opbrengsten in het tweede kwartaal sterk zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Het Duitse bedrijf dat ook in Nederland actief...

13 aug | meer...

ABN AMRO: olieprijzen langer laag

AMSTERDAM (AFN) - De olieprijzen blijven door de escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk langdurig laag. Ook de naar beneden bijgestelde economische groeiv...

13 aug | Reacties: 4 | Onderwerpen: banken  | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Euronext 69,450 0,000 / 0,00%
Galapagos 188,700 0,000 / 0,00%
ING 10,316 0,000 / 0,00%
RELX 21,360 0,000 / 0,00%