Nieuws van maandag 1 juni 2020

Wall Street schuift zorgen over geweld opzij

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street schoven hun zorgen over de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen...

01 jun | Reacties: 7 | meer...

Bouwuitgaven VS nemen af

WASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in april met 2,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten ...

01 jun | Reacties: 2 | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

Hoofdindex Amsterdam op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president D...

01 jun | meer...

Spelletjesmaker Zynga doet grootste overname ooit

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maker van smartphone-spelletjes Zynga, bekend van onder meer FarmVille en CityVille, neemt voor 1,8 miljard dollar de Turkse branchegenoot Peak over, wat d...

01 jun | Reacties: 1 | meer...

VEON benoemt nieuwe voorzitter

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft Gennady Gazin benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt bij de in Amsterdam genoteerde onderneming in die functie Ursula Burns op. Gazin begint per direct...

01 jun | meer...

Beurzen hoger in rustige pinksterhandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de sp...

01 jun | Reacties: 5 | meer...

'Geest uit het verleden weg voor ABN AMRO'

AMSTERDAM (AFN) - Een uitspraak van de hoogste Belgische rechter heeft een einde gemaakt aan een slepende zaak over converteerbare obligaties van de Nederlandse tak van het voormalige Fortis, dat n...

01 jun | Reacties: 12 | Onderwerpen: banken  | meer...

AEX klimt op tweede pinksterdag

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de ...

01 jun | Reacties: 12 | meer...

'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'

PARIJS (AFN) - Ryanair zou van personeel in Frankrijk eisen dat zij 10 tot 20 procent van hun loon inleveren om de van huis uit Ierse prijsvechter door de coronacrisis te loodsen. Als personeel de ...

01 jun | Reacties: 4 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

Ook Engelse winkels Primark weer open

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Primark opent deze maand ook zijn winkels in Engeland weer. Moederbedrijf Associated British Foods (ABF) wil in alle Engelse winkels van de kledingketen over twee weken wee...

01 jun | meer...

'AEX begint hoger op tweede pinksterdag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk hoger openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met winst te beginnen. Beleggers reageren opgelucht dat de Am...

01 jun | Reacties: 1 | meer...

Lagere omzet en groter verlies voor Envipco

AMERSFOORT (AFN) - Maker van statiegeldsystemen Envipco heeft het eerste kwartaal van 2020 een lagere omzet in de boeken gezet dan in het eerste kwart van 2019. Daarbij bleef onder de streep een gr...

01 jun | meer...

HAL-dochter Broadview stapt uit gasbedrijf

ROTTERDAM (AFN) - HAL-dochter Broadview verkoopt zijn belang in gasbedrijf Molgas. Investeerder InfraVia Capital Partners neemt niet alleen de 43,3 procent die Broadview in handen heeft over, maar ...

01 jun | meer...

ABN AMRO lost obligatielening vervroegd af

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO lost een obligatielening ter waarde van 1,5 miljard euro af. De lening bestaande uit zogenaamde Subordinated Fixed-to-Fixed Rate Notes had een looptijd tot juni 2025. De ...

01 jun | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken  | meer...