Ook Triodos Bank betaalt geen dividend

Gepubliceerd op 1 april 2020 08:35 | Reacties: 4 | Onderwerpen: dividend 

ING (13:23)

6,027 +0,337 (+5,92%)

ZEIST (AFN) - Triodos Bank heeft besloten dit jaar geen dividend uit te keren. Daarmee voldoet de bank, net als grootbanken als ING, ABN AMRO en Rabobank, aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Die oproep deden de centrale banken zodat banken het geld wat ze anders aan dividend hadden uitgekeerd nu aan leningen kunnen uitgeven voor bedrijven en consumenten die door de coronacrisis geld nodig hebben. Topman Peter Blom van Triodos geeft aan dat zijn bank wil helpen waar mogelijk. "De komende weken en maanden worden uitdagend voor onze klanten en dus ook voor de bank. Daarom denken we dat het passend is om onze winst over vorig jaar vast te houden om klanten te steunen."

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Goldfish1080
1
quote:

Suriname schreef op 1 april 2020 09:07:


is toch geen news meer...


Jawel. Vorige week was al sterke rumoer dat grote banken geen dividend zouden geven. Bevestiging kwam pas in het weekend/maandagochtend met een vraag van 10% als gevolg. Zekerheid is alles en dit zal dus wel degelijk impact hebben.
eltollo
0
De certificaten van Triodos zijn al vanaf 18 maart niet meer verhandelbaar; nu komt er dus ook geen dividend op [herziening van het dividend voorstel van 18 maart]. Jammer.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.