'PostNL voert met meer pakjes en kaarten omzet op'

Gepubliceerd op 1 mei 2020 12:53 | Reacties: 21

PostNL (15:38)

1,949 +0,002 (+0,08%)

DEN HAAG (AFN) - Post- en pakketbedrijf PostNL heeft in het eerste kwartaal waarschijnlijk een hogere omzet in de boeken gezet dankzij meer bezorging van pakketjes en kaarten. De voorspelling voor hogere opbrengsten blijkt uit een rondgang door PostNL zelf langs analisten die het bezorgbedrijf volgen. Het beursgenoteerde fonds meldde zelf al eerder in een vooruitblik op de resultaten, die het "solide" noemde, dat klanten vanwege de coronacrisis meer online winkelen en elkaar vaker een wenskaart sturen.

De opbrengsten worden in doorsnee geraamd op ruim 723 miljoen euro, tegen 684 miljoen euro een jaar eerder. Bij de pakketbezorging was vorig kwartaal sprake van stevige groei met 10 procent, laat de consensus onder de analisten zien. De traditionele postmarkt blijft onder druk staan en de kenners rekenen dan ook op een volumedaling van 10 procent.

Beleggers zullen maandag, als PostNL zijn handelsupdate geeft, verder gespitst zijn op de uiteindelijke impact van de coronacrisis en de vooruitzichten voor de rest van het jaar. De virusuitbraak zorgt namelijk niet alleen maar voor meer omzet. Het bedrijf verdient nu ook minder aan partijenpost, omdat advertentiecampagnes zijn uitgesteld. Verder blijft het spannend of het post- en pakketconcern zijn prognose voor dit jaar in stand houdt of toch in de prullenbak gooit zoals veel andere bedrijven.

Winst voorspellen

Op het vlak van de winst voorspellen de kenners een teruggang. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat wordt geraamd op 16 miljoen euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat vorig jaar was 31 miljoen euro. Wellicht houden de marktvorsers in hun raming rekening met de recente waarschuwing van PostNL dat kostenverlagingen later gerealiseerd zullen worden. De onderneming weet dat aan minder efficiëntie door alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Daarnaast zorgt een hogere werkdruk vanwege de coronacrisis voor onvrede onder het personeel. De pakketondernemers van PostNL sleepten het bedrijf vorige maand voor de rechter. Ook wordt er een klacht bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingediend wegens misbruik van de monopoliepositie door het postconcern. De pakketondernemers eisen een hoger tarief, betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden.

Verder zal een update over de postfusie met Sandd, die per 1 februari een feit is, nauwgezet worden gevolgd. Het inlijven van de branchegenoot en de daaraan gerelateerde zaken zijn de laatste tijd ondergesneeuwd geraakt door al het coronanieuws. PostNL meldde vorig kwartaal een derde van het personeel van postbedrijf Sandd in dienst te nemen.

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
france
0
Last het eens een keer meevallen, niet dat we maandag weer op 1 euro staan, zo vermoeiend allemaal.
suske wiet
0
suske wiet
0
Men kan beter over gaan naar een tijdelijke premie ,geen vaste opslag .
Voor de werknemers is het werkbehoud toch ook van belang in moeilijke tijden .

FairValue
0
PostNL een van de weinige winnaars van deze ellende daarom zit ik long in PostNL. Al hard gedaald en veel opwaartspotentieel.

Verder long KPN en BAM.

De rest dikke shorts op de index, asml (veel te hoog) randstad en KLM.

MartijnN1932
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 1 mei 2020 12:58:


Harlekijn Verhagen en presteren ... een contradictio in terminisNiet dankzij maar ondanks het slechte beleid..

jammer ik kan me nog herinneren dat er een belgische partij was die 6 euro bood :(
FlashHenk
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 1 mei 2020 12:58:


Harlekijn Verhagen en presteren ... een contradictio in terminisZouden de ondermaatse prestaties van Postnl misschien te verklaren zijn door de reeds bijna twee decennia structureel dalende postmarkt? Nee, natuurlijk niet. Wat ben ik toch een gekkie!
rationeel
0
Altijd blijven zoeken naar nieuwe verdienmodellen, zeker als je er eentje dreigt te verliezen.

Misschien samen met nieuw management? Of hebben de aandeelhouders niets meer te vertellen?
hansamerika
0
Heel veel opwaarts potentieel. Technisch gaat het er ook steeds beter uitzien. Ook ik zit long in PostNL en waarschijnlijk ook uitbreiden.
Jackio
0
Ohhhh de firma List en Bedrog komen weer aan het woord, ik dacht ook dat er en bod ooit was van 5,75 pfff en dan de gevleugelde uitspraak van mw Verhagen " we gaan op eigen kracht verder"
charlie b
0
Helaas die 5,75 bod v BPost zal je nooit maar ook nooit meer zien voor PostNl...dit aandeel zal mss max 2,25 noteren in de toekomst, meer zit er helaas niet in met deze CEO aan de macht!
Buizerd
0
Nou als je benoemd wordt tot een NAVO adviesgroep dan zul je toch echt wel wat kunnen hahaha
MartijnN1932
0
quote:

FlashHenk schreef op 1 mei 2020 14:20:


[...]

Zouden de ondermaatse prestaties van Postnl misschien te verklaren zijn door de reeds bijna twee decennia structureel dalende postmarkt? Nee, natuurlijk niet. Wat ben ik toch een gekkie!


Ja, want met een beetje inzet en visie, hadden ze zich meer kunnen richten op de pakket markt in en buiten Nederland.

wel het salaris verhogen maar geen enkele visie op de groeimarkt terwijl het principe relatief hetzelfde is, je haalt iets op en je brengt het weg.

dus nee de ondermaatse prestaties zijn niet te verklaren..
Jannie2
0
quote:

Buizerd schreef op 1 mei 2020 15:58:


Nou als je benoemd wordt tot een NAVO adviesgroep dan zul je toch echt wel wat kunnen hahaha
Denk dat ze gewoon een vrouw nodig hadden. Alles voor de uiterlijke schijn he tegenwoordig.
De Struikrover
0
De NAVO kost alleen maar geld, dus daar zit ze goed. Probeer in het jaarverslag maar eens de winst per aandeel te vinden. Dat is schijnbaar totaal onbelangrijk.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.