'Positief begin voor Amsterdamse beurs'

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 08:17 | Reacties: 3

AEX (14:17)

530,95 -3,14 (-0,59%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag waarschijnlijk met winst aan de eerste maand van het vierde kwartaal. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters hoger te openen. Beleggers verwerken de hogere slotstanden op Wall Street, waar het sentiment werd gesteund door de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid om de coronacrisis door te komen.

Op het Damrak staat Air France-KLM in de schijnwerpers. De vakbonden voor cabinepersoneel en de KLM hebben een akkoord gesloten over een sociaal plan en een tijdelijk loonoffer. Dat meldde FNV Cabine in een nieuwsbrief. KLM moet reorganiseren om aan de voorwaarden voor miljardensteun van het kabinet te voldoen. De luchtvaartmaatschappij kan een lening van 3,4 miljard euro krijgen. Donderdag eindigt de deadline voor de luchtvaartmaatschappij om een herstelplan in Den Haag in te dienen.

SBM Offshore liet weten een definitieve opdracht te hebben gekregen van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil voor een drijvend platform voor de productie, opslag en overslag van olie en gas (FPSO). Financiële details werden niet verstrekt.

Biotechnoloog Kiadis Pharma kondigde aan voor 5 miljoen euro aan converteerbare obligaties te hebben geplaatst bij investeerder Kreos Capital. Tegelijkertijd doet Kreos afstand van het equivalente bedrag van 5 miljoen euro aan terugbetalingsverplichtingen onder de Kreos-schuldfaciliteit die Kiadis was aangegaan in 2017 en 2018. Als gevolg van de plaatsing van de obligaties is het uitstaande bedrag onder de Kreos-schuldfaciliteit afgenomen tot 1,6 miljoen euro.

De aandeelhouders van biotechbedrijf Vivoryon zijn akkoord gegaan met de juridische verhuizing van het Duitse bedrijf naar Nederland. Tijdens een aandeelhoudersvergadering van de in Amsterdam genoteerde onderneming werd het plan met een grote meerderheid goedgekeurd.

Vastgoedbedrijf Bever Holding liet weten in de eerste jaarhelft een verlies te hebben geleden van 580.000 euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 734.000 euro. Bever is nog altijd op zoek naar een nieuwe accountant. Door het ontbreken daarvan is het vastgoedfonds door beursuitbater Euronext op het strafbankje geplaatst.

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar Bayer. De Duitse chemie- en farmaciereus trekt de broekriem verder aan. De onderneming gaat naar eigen zeggen gebukt onder de crisis en zal voor nog eens 1,5 miljard euro aan extra besparingen doen. Bayer sluit ingrepen in het personeelsbestand niet uit. Daarover wordt intern nog overleg gevoerd.

De euro was 1,1747 dollar waard, tegenover 1,1725 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 40,26 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 42,38 dollar per vat.

3 Posts
Formule1-Fan
0
De grootste nep beurs ooit 2020

Hoe kan het dat het elke dag maar hosanna ene feest is.

Oplichtings praktijkne zijn dit.

Shorts indexen worden massaal gestolen dagelijks, en longs amper dit jaar.
We zitten in de grootste cirisis ooit en wie maakt het geld verschuiving naar 1 kant toe,, ja de ECB en FED, werklijk onbeschoft.
De makkelijkste verdiensten ooit.
Wie dit bedacht heeft, gauw oplsuiten en vergunning afnemen van bankier zijn.

En hoe het lkan steeds, als je de goede kant hebt, tsteeds gam na 1 speelronde van mini winstje, dan alsng gam dan wel die kant op.
Boobvy traps en computer berekeningen maken aankoop denk ik onmogelijk bij short gaan.
Mrx77
0
Wat loopt aex flink achter. Deze week heeft aex uiteindelijk ca 0,5 procent gedaan en wallstreet is bij dure dollar met 3 procrnt gestegen!..wallstreet staat binnen no time met dit soort stijgingen op ATH...geen enkele analist heeft het hierovet...bij deze stand wallstreeten stand vd euro hoort aex allang al 600 aan te tikken...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.