JPMorgan verhoogt advies voor Aegon

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 10:27 | Reacties: 6 | Onderwerpen:   advies 

Aegon (17:35)

3,428 +0,082 (+2,45%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - JPMorgan Chase heeft zijn advies voor Aegon verhoogd naar overweight, waar dat eerder nog neutral was. De analisten van de Amerikaanse bank zien kansen voor de verzekeraar, die lang minder presteerde dan Europese branchegenoten, om te veranderen. Daarbij verwijzen ze vooral naar de prioriteiten die het nieuwe bestuur heeft uitgesproken. Het koersdoel werd verhoogd naar 2,80 euro.

De marktvorsers zien drie mogelijke stappen voor Aegon om winstgevender te worden. Zo zou Aegon kleinere markten in Zuid-, Midden- en Oost-Europa kunnen verlaten en de opbrengsten van de verkoop van zijn activiteiten daar kunnen gebruiken om de schuldenlast te verkleinen. Ook zou de Britse levensverzekeringstak verkocht kunnen worden en zouden de Nederlandse en Amerikaanse activiteiten gesplitst kunnen worden en aparte beursnoteringen kunnen krijgen. Die laatste optie zou wel meer tijd in beslag nemen.

Aegon was donderdag rond 10.05 uur koploper in de AEX met een plus van 4,4 procent. Een aandeel was daarmee 2,32 euro waard.

7 Posts
A 's
0
De focus van de CEO wordt direct door JP Morgan vertaald in een advies-verhoging; dat is ook snel !! Wellicht of misschien zien zij die schuldenberg van 6,5 MILJARD EURO over het hoofd
kabalebo
0
Ik denk dat er in crisistijd méér klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten afnemen ?...........of zou dat de wens zijn van JPMorgan ?
kenner66
2
De afsplitsing van de US tak is het beste alleen al de waarde daarvan is hoger dan de koers nu. Het is de US waar het steeds fout gaat dus weg ermee.

Vervolgens de Britse, ivm met Brexit, en oost Europese tak verkopen en ze zijn schulden vrij en we hebben een bedrijf wat weer meedoet.

En waar een koers van 5 euro bij hoort.8ball
1
het eigen vermogen per aandeel bedraagt ruim 13 euro, we noteren nu nog niet op een vijfde daarvan, als ze de tent in stukjes verkopen voor de helft van de boekwaardes kunnen ze over een paar jaar 6 euro per aandeel terugbetalen en een streep zetten onder dit drama aandeel
Ronald Engels
0
Bijkopen op lage koersen bij goede dividend aandelen is lucratef. En op aanzienlijk hogere koersen gewoon weer verkopen, is bij Aegon tot nu toe op langere golf termijnen zeer winstgevend. Ben sinds 25 jaar in en out Aegon met lange golven opvolging.

M.v.g.
drooglegging
0
Weet iemand meer over het eigen aandelen inkoop programma?
Het tijdspad, de aantallen, het budget, vandaag begonnen?

Had JPM als begeleidende instelling al volop ingekocht de laatste weken? heeft JPM dubbele agenda?...heel veel vragen!
bp5ah
1
quote:

kenner66 schreef op 1 oktober 2020 12:01:


De afsplitsing van de US tak is het beste alleen al de waarde daarvan is hoger dan de koers nu. Het is de US waar het steeds fout gaat dus weg ermee.

Vervolgens de Britse, ivm met Brexit, en oost Europese tak verkopen en ze zijn schulden vrij en we hebben een bedrijf wat weer meedoet.

En waar een koers van 5 euro bij hoort.Daar wordt al aangewerkt, nieuwe CEO had het ook over focus, en afstoten van bepaalde takken, en hij wilde af van de schommelingen in de balans. Afstoten US tak, zou daarbij zeer welkom zijn. 10 december update, benieuwd.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.