Vergadering OPEC+ uitgesteld na onenigheid over olieproductie

Gepubliceerd op 1 december 2020 08:39 | Reacties: 6 | Onderwerpen: OPEC 

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De vergadering van oliekartel OPEC en enkele bondgenoten zoals Rusland is met twee dagen uitgesteld. Er is nog geen akkoord bereikt over aanpassingen aan de olieproductie. De ministers van de olieproducerende landen komen nu pas donderdag bijeen. Tot die tijd wordt er telefonisch verder gepraat.

De olielanden hadden dit jaar de rem gezet op de olieproductie om daarmee de olieprijs te helpen nadat de vraag door de coronacrisis voor een flink deel was weggevallen. Inzet van de besprekingen is om die productiebeperking te verlengen gezien de tweede golf van het virus die in grote delen van de wereld rondgaat. Er leek overeenstemming mogelijk om de productie tot en met maart niet op te voeren, maar dat lukte toch niet waarna de sfeer snel verslechterde.

Met name de houding van de Verenigde Arabische Emiraten is daarbij volgens ingewijden problematisch. Dat land wil voorwaarden verbinden aan een verdere productiebeperking die haast onmogelijk te halen zijn. De Emiraten hebben fors geïnvesteerd in een uitbreiding van de productiecapaciteit en willen die ook ten volle gaan gebruiken. In de zomer ging het land al even meer olie oppompen dan volgens zijn quotum mocht, wat tot een conflict met Saudi-Arabië leidde.

8 Posts
Jopie1962
0
"Vergadering OPEC+ uitgesteld na onenigheid over olieproductie"

Ik dacht dat die vergadering juist zou gáán over de olieproductie ??!!
Sloeki
0
Blenheim
0
quote:

Sloeki schreef op 1 december 2020 10:53:


Pfff...jullie snappen wel dat dit een beetje stoeien voor de bühne is?


En dat doen ze omdat...? De reden zoals genoemd als in het artikel klinkt mij behoorlijk logisch, maar vooruit. Het is complot-dinsdag, stort een theorie over ons uit...
barondehuile
0
quote:

€URO-Trader schreef op 1 december 2020 10:47:


Men heeft een intermediair, vrouwelijk, nodig. Die bepaalt de lijn.


Meen je dat nou???????????????
Ik denk van niet, want dan krijgen die mannen nog meer ruzie, om wie er met de dame aan de haal mag
oilexpert
1
Ben het er wel mee eens dat een groot deel van de vertraging van de OPEC+ een stukje toneel is. Dit is al wekenlang uitvoerig met alle lidstaten besproken. Dat de UAE tegen was, dat Rusland eigen langzamerhand wil verhogen. Dat Irak compensatie wil.

De bevolking van vele lidstaten hebben het slecht. Dus moet er "gevochten" worden om te laten zien dat ze wel een productieverhoging willen, maar die konden krijgen. Dus helaas, minder olie-export, minder geld.

Hopelijk leidt het in q1/q2 2021 wel tot een hogere olieprijs, anders is alles voor niets geweest. Een verlenging van de huidige productiebeperking helpt weldegelijk. Dat weten alle lidstaten.

Straks kom de witte rook en gaat iedereen "tevreden" naar huis. Hopend op een een hogere olieprijs in 2021.

Oilexpert.nl
oilexpert
0
Ik moet eerlijk zeggen dat de olieprijs redelijk blijt liggen na het januariakkoord van OPEC+

De olievraag neemt alleen in China toe, verder niet. De lockdowns gaan langer door dan gedacht. De hele uitrol van vaccinaties duurt 6-12 maanden. Ondertussen vliegen we niet meer. Rijden zelfs minder. Dus vanwaar dat optimisme? De olieprijs gaat omhoog door partijen die long in PAPIER gaan. Niet long in olie!

Binnenkort komt het besef dat je olie moet verkopen waar nauwelijks vraag naar is op de spotmarkt. En dan gaan de prijzen net zo laag totdat raffinaderijen geinteresseerd zijn. Zal niet een beetje lager zijn met huidige benzineprijs en voorraden. Olieaandelen hebben nog wat goed te maken, olie zelf niet.

Long olieaandelen en short olie korte termijn levert denk ik beste resultaat. De afgelopen weken wel.

Oilexpert.nl
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.