Airbnb wil 2,6 miljard dollar ophalen met beursgang

Gepubliceerd op 1 december 2020 14:28 | Reacties: 6

EUR/USD (01:29)

1,2076 -0,0006 (-0,05%)

NEW YORK (AFN) - Woningverhuursite Airbnb wil tot 2,6 miljard dollar ophalen met zijn beursgang. Het bedrijf gaat 51,9 miljoen aandelen aanbieden voor een prijs van tussen de 44 en 50 dollar per stuk. Als de hoogste prijs wordt gehaald, betekent dit dat heel Airbnb rond de 35 miljard dollar waard is. De precieze datum van de beursgang op techbeurs Nasdaq is nog niet bekend.

Vroege investeerders, oprichters en bestuurders van Airbnb houden na de beursgang de controle over het bedrijf. Hun aandelen krijgen twintig stemrechten per aandeel, de nieuwe aandelen die de onderneming uitgeeft hebben het recht op een stem per stuk.

Airbnb stelde eerder dit jaar de geplande beursgang uit nadat de toerismesector wereldwijd vrijwel stil kwam te liggen door de coronasector. In thuismarkt de Verenigde Staten herstelde het bedrijf zich echter snel weer omdat veel mensen liever niet in een groot hotel op vakantie wilden en kozen voor een privéwoning via het platform.

6 Posts
€URO-Trader
0
Succes. Ik koop ze rond de €2 tegen die tijd. Met een paar negatieve berichten bij verhuurders in de toekomst stort dit aandeel in elkaar. Te te groot risico in mijn ogen. Succes.
andre68
0
Welk ander doel dan het vullen van de zakken van de graaigrage oprichters dient deze beursgang?
aandeeltje!
0
het is natuurlijk handig dat inkomsten voor bestuur voorlopig blijven doorgaan, ik begrijp de beursgang wel. Het idee van AirBNB ligt onder druk, leum ide, maar uit de hand gelopen. ik hoop van harte dat het niet meer de oude vorm aanneemt.
bdj
0
Gebakken lucht, 2 euro per stuk. Ik lees alweer wat mensen die geen geld gaan verdienen.
Airbnb gaat voor rond de $50. Ik verwacht na een jaar 150 op de borden. De waarderingen van andere storystocks zoals Tesla
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.