Beurzen New York koersen op recordniveau

Gepubliceerd op 1 december 2020 20:03 |

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York koersten dinsdag tussentijds rond nieuwe recordniveaus. Sterke cijfers over de Chinese industrie steunden het beleggerssentiment. Daarnaast was er de hoop op een snelle uitrol van vaccinatieprogramma's tegen het coronavirus.

De Dow-Jonesindex omstreeks 19.45 0,9 procent hoger op 29.911 punten. De brede S&P 500 steeg 1,4 procent tot 3673 punten en technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,5 procent tot 12.385 punten.

Na eerder al versnelde goedkeuring in de Verenigde Staten voor hun coronavaccin te hebben aangevraagd, zetten farmaceuten Pfizer (plus 2,8 procent) en BioNTech (min 8,5 procent) dezelfde stap in de Europese Unie. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar afgerond.

Door het positieve vaccinnieuws staan bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond het coronavirus in de belangstelling. Zo gingen Delta Air Lines en United Airlines tot 2,1 procent vooruit. Cruisebedrijven als Royal Caribbean Cruises en Carnival wonnen tot 1,3 procent.

Beleggers verwerkten ook de verklaringen die Fed-preses Jerome Powell gaf tegenover een Senaatscommissie. Hij zei dat de situatie rond het economisch herstel van de coronapandemie nog onzeker is, ondanks de coronavaccins. De koepel van centrale banken blijft daarom klaarstaan voor verdere stimuleringsmaatregelen als die nodig zijn.

Ondertussen is er op het politieke vlak beweging rond onderhandelingen voor extra coronasteun. Een groep Republikeinse en Democratische leden van het Congres heeft voorgesteld kleine ondernemers tegemoet te treden met 908 miljard dollar aan financiële noodhulp.

Zoom Video Communications kelderde bijna 15 procent na de presentatie van kwartaalcijfers. De onlinevergaderdienst heeft in het derde kwartaal opnieuw geprofiteerd van het vele thuiswerken door de coronacrisis, maar waarschuwde ook voor druk op de marges.

Een vat Amerikaanse olie werd bijna 2 procent goedkoper op 44,45 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent tot 47,27 dollar per vat. De euro was 1,2046 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.