Omzet Fugro blijft onder druk staan

Gepubliceerd op 2 mei 2017 07:28 | Reacties: 7

Fugro (03 jul)

3,516 +0,016 (+0,46%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro blijft kampen met de problemen op de offshore olie- en gasmarkt, waardoor de omzet in het eerste kwartaal verder is gedaald. Voor de eerste jaarhelft blijft het bedrijf vanwege de moeizame marktomstandigheden rekenen op een aanzienlijke daling van de inkomsten, die pas tegen de tweede helft van dit jaar zal afzwakken.

De omzet ging in de eerste drie maanden van 2017 met bijna 15 procent omlaag naar 376,7 miljoen euro. Daarmee was de krimp wel minder sterk dan in dezelfde periode van vorig jaar. Fugro meldde in zijn handelsupdate dat het orderboek stabiel is gebleven sinds medio vorig jaar.

Verder denkt Fugro dat de kasstroom dit jaar naar verwachting positief zal zijn, maar dat er wel een negatieve winstmarge verschijnt, van een laag enkel cijfer (low single digit).

Boskalis

Door de lage olieprijzen investeren oliebedrijven minder in offshore projecten waardoor dienstverleners als Fugro in het nauw komen. Om de lastige marktcondities het hoofd te bieden en kosten te besparen, sneed Fugro flink in het personeelsbestand en zijn schepen uit de vaart gehaald.

Topman Paul van Riel liet in een toelichting weten dat Fugro positief is gestemd over de zomerperiode en veel werk verwacht te gaan doen in de zomermaanden, onder meer bij offshore windmolens. Grote ingrepen in het personeelsbestand en de vloot staan daarom niet op de planning.

Eind februari werd bekend dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zijn gehele belang in Fugro had verkocht nadat lang tevergeefs werd aangedrongen op nauwe samenwerking tussen beide bedrijven en er speculaties de ronde deden over een volledige overname. Fugro hield de boot echter consequent af omdat het vond dat beide bedrijven niet bij elkaar passen. Dit standpunt werd dinsdag opnieuw onderstreept door Van Riel.

7 Posts
Schouwenberg
0
Valt behoorlijk mee. De daling neemt af, wat opzich een kantelpunt is voor het aandeel. Buy the dip
OngerealiseerdRendement
0
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
12 apr ING Equity Research houden 16,00 0,00 0,00%
27 feb NIBC Markets kopen 21,50 0,00 0,00%
24 feb KBC Securities houden 17,00 0,00 0,00%
24 feb NIBC Markets kopen 19,00 0,00 0,00%

Benieuwd naar de nieuwe adviezen, ik heb ze voor 16 en hou ze vast maar zie voorlopig deze koersdoelen nog niet verschijnen. Wie wel en waarom?
[verwijderd]
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.