Gemengd beeld op beurzen Azië | DeBeurs.nl

Gemengd beeld op beurzen Azië

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 08:11 | | Onderwerpen: Azië 

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in Azië lieten donderdag een gemengd beeld zien. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke markten in Japan en China gesloten bleven. Een bericht dat de Verenigde Staten en China mogelijk vrijdag al een handelsdeal zullen tekenen zorgde voor enig optimisme.

Daarnaast verwerkten beleggers het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente onveranderd te laten. Fed-voorzitter Jerome Powell herhaalde daarbij zijn oproep geduld te houden ten aanzien van eventuele renteverhogingen. De markt had echter gehoopt op een hint op een toekomstige renteverlaging van Powell.

In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,6 procent in de plus. De Kospi in Seoul ging 0,4 procent vooruit en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,7 procent. In Shanghai gaat de beurs maandag pas weer openen. In Japan, waar de financiële markten al de hele week dicht zijn vanwege de kroning van de nieuwe keizer, gaat de handel volgende week dinsdag weer van start.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.