PostNL stut vrije kasstroom na overeenstemming met pensioenfonds

Gepubliceerd op 2 juni 2020 08:38 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

PostNL (25 sep)

2,580 -0,020 (-0,77%)

DEN HAAG (AFN) - Postbedrijf PostNL heeft overeenstemming bereikt over de bepalingen en de voorwaarden van een overgangsregeling. Dat alles zal ervoor zorgen dat de vrije kasstroom van het bedrijf dit jaar met 100 miljoen euro verbetert. Aan de "zachte pensioenvoorwaarden" voor medewerkers wordt niet getornd.

PostNL betaalt het pensioenfonds eind 2020 circa 205 miljoen euro. Het restant van maximaal 85 miljoen euro wordt uitgesteld en in vijf delen voldaan in de periode 2021-2025. Het totaal van 290 miljoen euro betekent dat de maximale betaling 10 miljoen euro lager uitvalt dan eerder afgesproken.

Volgens PostNL worden de financieringskosten van de "zachte pensioenvoorwaarden" gedurende 2020 met circa 5 miljoen euro verlaagd. Daarmee komt de totale verlaging van de contante bijdrage aan de overgangsregeling op ten minste 15 miljoen euro .

6 Posts
Damokless
0
Fijn, eens een persbericht waar PostNL niet direct het positieve nieuws flankeerd met mitsen en maren! Neem aan dat het nu wel een stukje up kan, maar ik steek mijn handen er niet meer voor in het vuur. Namelijk al 2x gedaan en heb er helaas niet meer...
marcel13
0
2/06/2020 8:11:48

PostNL positiever over vrije kasstroom 2020

(ABM FN-Dow Jones) PostNL en Pensioenfonds PostNL hebben een akkoord gesloten over de bepaling en voorwaarden voor de slotbetaling voor de overgangsregelingen, hetgeen leidt tot een aanzienlijke verbetering van de verwachting van de vrije kasstroom voor heel 2020 bij PostNL. Dit maakte het postbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

De slotbetaling voor de overgangsregeling was bepaald op basis van parameters in het derde kwartaal van 2019, toen de rente zeer laag was, aldus PostNL.

In het belang van alle stakeholders is PostNL met het pensioenfonds in gesprek gegaan over een mogelijke oplossing om het effect van de lage rente op de bepaling van de uiteindelijke betaling af te vlakken.

Er is nu overeengekomen dat deze uiteindelijke betaling maximaal 290 miljoen euro zal bedragen. Dat is volgens het postbedrijf 10 miljoen euro minder dan het bedrag dat eerder werd vastgesteld. Als de rente zich gunstig ontwikkelt, kan de uiteindelijke betaling lager uitvallen, aldus PostNL.

PostNL betaalt het pensioenfonds eind 2020 circa 205 miljoen euro. De resterende maximaal 85 miljoen euro wordt uitgesteld en in vijf periodieke delen voldaan in de periode 2021 tot en met 2025.

De financieringskosten van de pensioenvoorwaarden gedurende 2020 worden met circa 5 miljoen euro verlaagd. Hiermee komt de totale verlaging van de contante bijdrage aan de overgangsregeling op ten minste 15 miljoen euro.

Als gevolg van dit akkoord verwacht PostNL nu een vrije kasstroom over 2020 van tussen de 215 miljoen euro negatief en 185 miljoen euro negatief. Eerder werd nog uitgegaan van een negatieve vrije kasstroom van 315 miljoen tot 285 miljoen euro. De verlaging van de contante bijdrage met ten minste 15 miljoen euro heeft verder een positief effect op de nettoschuldpositie, zo voorziet het postbedrijf.

Door: ABM Financial News.

tinybolus
0
Klinkt als defined contribution.

Bodemloze put tbv babyboomers, betaalt door de werkende generaties...
marcel13
0
2/06/2020 10:06:55
Beursblik: dividenduitkering PostNL komt dichterbij

(ABM FN-Dow Jones) Nu PostNL en Pensioenfonds PostNL een akkoord hebben gesloten over de slotbetaling voor de overgangsregelingen, kan het postbedrijf eerder dan voorzien weer tot de uitkeer van dividend overgaan. Dit concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag.

Als gevolg van dit akkoord verwacht PostNL nu een vrije kasstroom over 2020 van tussen de 215 miljoen euro negatief en 185 miljoen euro negatief. Eerder werd nog uitgegaan van een negatieve vrije kasstroom van 315 miljoen tot 285 miljoen euro. De verlaging van de contante bijdrage met ten minste 15 miljoen euro heeft verder een positief effect op de nettoschuldpositie, zo voorziet het postbedrijf.

"PostNL bespaart nu 100 miljoen euro op de kasstroom in 2020 en dat is zelfs meer dan de voorziene 80 miljoen euro", aldus Zwartsenburg.

"We gingen er al eerder vanuit dat de terugkeer naar dividend dichterbij komt en een interim-dividend in 2021 zou zelfs mogelijk zijn", aldus de analist. "Maar nu PostNL nog eens 20 miljoen extra cash in handen heeft dit jaar, in combinatie met een lagere werkkapitaalbehoefte en sterke pakketvolumes verhoogt zelfs de kans op een dividenduitkering over 2020."

Maar volgens ING moeten de positieve effecten van de coronacrisis op de pakketbezorging dan wel terug te zien zijn en bovendien moet de beperkte impact van de crisis op brievenpost ook zo blijven. "Daar valt nu nog niets over te zeggen", waarschuwde de analist.

"Al met al positief nieuws voor PostNL", zo stelde Zwartsenburg, die van mening is dat het aandeel te ver is gedaald na de pandemie.

ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro.

Het aandeel steeg dinsdagochtend 5,7 procent tot 1,47 euro.

Door: ABM Financial News.

Pechorin
0
quote:

tinybolus schreef op 2 juni 2020 09:17:Bodemloze put tbv babyboomers, betaalt door de werkende generaties...


Dat zou defined benefit zijn...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.