BAM onderuit op groen Damrak na winstalarm

Gepubliceerd op 2 juli 2020 09:14 | Reacties: 5

AEX (22 jan)

660,53 -3,35 (-0,50%)

BAM (22 jan)

1,672 -0,016 (-0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BAM ging donderdag onderuit op het Damrak na een winstalarm van de bouwer. De Europese beurzen wonnen terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 564,83 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 761,53 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1,2 procent aan.

BAM kelderde ruim 13 procent en was veruit de grootste daler bij de middelgrote bedrijven. Het bouwbedrijf verwacht in de eerste jaarhelft een verlies voor belastingen te lijden van 130 miljoen tot 150 miljoen euro als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International. Het bedrijf liet weten zijn activiteiten buiten Europa af te bouwen.

Altice Europe sterkste stijger in MidKap

Sterkste stijger in de MidKap was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een plus van dik 3 procent. In de AEX ging vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield aan kop met een winst van 3,8 procent. Chipbedrijf ASMI stond onderaan met een verlies van 1,6 procent.

TomTom won 3 procent bij de kleinere bedrijven. De navigatiespecialist gaat verkeersinformatie leveren aan het Amerikaanse autoconcern Ford. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Laadpalenmaker Alfen verloor 0,8 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Op de lokale markt klom Fastned 3,5 procent. De uitbater van snellaadstations neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over voor bijna 2 miljoen euro.

Eigenaar Primark stijgt 8 procent

In Londen steeg AB Foods bijna 8 procent na een positief handelsbericht. De eigenaar van kledingketen Primark sprak van "geruststellende en bemoedigende" verkopen in de afgelopen weken na de heropening van veel van zijn winkels.

De euro was 1,1278 dollar waard tegen 1,1256 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent tot 40,07 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 42,35 dollar.

4 Posts
Mr_Baldy
0
Ik ben erg benieuwd welke fondsen gaan volgen, het kan toch bijna niet zo zijn dat 3 maanden half stil leggen van de economie totaal geen effect heeft op bedrijfs resultaten ? het blijft allemaal erg vaag wat dat betreft.
husa
0
overdreven reactie voor corona reeds gedaald tot 2.57. eindelijk gaan ze afbouwen op verlieslatend bam international. nu nog een nieuwe ceo en we kunnen terug boven de 2 euro. beurs kijkt vooruit.
Verstraler
0
Reken maar dat er meer volgen. Tweede kwartaalcijfer periode wordt een drama vrees ik...
Ik heb overigens geen positie meer in Bam. Twijfel wel of ik het aandeel nu niet moet oppakken.. het is wel heul goedkoop?!?
Erik9400
0
Reactie valt nog mee.. Twijfel ook om te kopen omdat bam wel aantrekkelijk is voor internationale bouwers. Door corona zullen die het alleen ook zwaar hebben dus of die goedkoop bam willen kopen... Geen idee... De portefeuille zit in ieder geval vol maar alleen met slechte marge
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.