'Duitsland kan economische crisis hoofd bieden'

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 07:48 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Duitsland 

BERLIJN (AFN/RTR) - Duitsland is goed in staat een eventuele economische crisis het hoofd te bieden. Dat zei minister van Financiën Olaf Scholz tegen de Duitse zender ARD. Hij voegde toe dat hij geen zware neergang verwacht zoals in de periode 2008-2009.

"We zijn goed voorbereid omdat we over behoorlijke financiële middelen beschikken. Dus als er een crisis is, kunnen we tegenmaatregelen nemen", aldus Scholz. "Maar momenteel zien we alleen een langzamere groei."

De grootste economie van Europa zal, zo denken veel economen, in het derde kwartaal in een recessie zijn beland na krimp in het afgelopen tweede kwartaal.

6 Posts
MBO
1
Er is absoluut geen economische crisis.

ENKEL DOOR TRUMP KAN MEN ONMOGELIJK PLANNING DOEN OP VLAK VAN INVESTERINGEN EN WORDEN VEEL ZAKEN ON HOLD GEZET.

Simpel , zeer simpel geredeneerd, maar toch met stuk waarheid.

IK voorzie uitbreiding van product X.
Onderdelen van product X wordt ondermeer geproduceerd in China, Taiwan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Zweden, Duitsland, Nederland, en noem maar op.

Door de onzekerheid betreffende de sanctiepolitiek die TRUMP in het leven geroepen heeft, kan je ONMOGELIJK weten of uitbreiding van product X in gegeven omstandigheden wel de juiste beslissing is.

Dus stel je de beslissing uit tot dat er meer duidelijkheid komt omtrent de invoerheffingen, ...

ZO SIMPEL IS HET...WAIT AND SEE...

Gevolg is dat economisch model waarop we momenteel ons baseren (een constante groeivooruitzichten) gefnuikt wordt door onzekerheid....

Of het economisch model waarop we ons baseren (groei) correct is laat ik hier in het midden.
Arie40
0
Spannende week. Morgen komen de Britten met hun Brexit plan. Als dat er goed uitziet gaat dat iedereen, met de Duitsers voorop, flink helpen. En als duidelijk wordt dat Trump binnenkort wordt afgezet helpt dat ook. Terecht dat ie de scheve handelsbalans wilde aanpakken maar hij lijkt ondertussen een man met (teveel) geestelijke problemen te zijn geworden. Niet alleen meer narcisme.

En dan die zeer belangrijke Duitse auto-industrie.
De Tesla' s rollen in hoog tempo van de band. De verkopen zijn sky high! Die Duitsers zijn veel te laat ev's gaan maken. Hopelijk komen ze binnenkort met aansprekende modellen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.