KPN moet bepaalde tarieven met terugwerkende kracht aanpassen

Gepubliceerd op 3 februari 2020 08:54 | Reacties: 3

KPN (03 apr)

2,120 -0,042 (-1,94%)

DEN HAAG (AFN) - KPN moet de tarieven voor het overzetten van telefoonnummers met terugwerkende kracht aanpassen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

De toezichthouder bepaalde al een jaar geleden dat het telecombedrijf hiervoor lagere prijzen moest rekenen. KPN gaf toen ook gehoor aan dat besluit, maar de onderneming kwam tegelijkertijd met bezwaren. De ACM keek vervolgens opnieuw naar de kwestie en nu vindt de marktwaakhond dat de lagere tarieven eigenlijk met terugwerkende kracht dienen te gelden vanaf 18 januari 2017. Dat was het moment dat de ACM de eerste klachten over de tarieven ontving.

Klanten die overstappen van de ene telecomaanbieder naar de andere kunnen hun telefoonnummer houden. De kosten die daarvoor in rekening gebracht worden, mogen volgens de wet niet hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten die het telecombedrijf hiervoor maakt.

KPN hanteerde een tarief van 200 euro per nummerblok, maar dat was veel hoger was dan de daadwerkelijke kosten. Er is sprake van een nummerblok als meerdere nummers bij elkaar horen, bijvoorbeeld bij een bedrijf. Per nummer ging het om een tarief van 2 euro. Dat was volgens de ACM pas vanaf oktober 2017 te hoog. KPN heeft de tarieven inmiddels aangepast naar 42,80 euro per nummerblok en 1,15 euro per nummer.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Galdheim
0
Oude vos zal het nooit leren. Verliest nooit zn streken maar wel steeds meer omzet. Kon zich sowieso alleen maar handhaven als monopolist (net als zuster Post NL).
No-nonsense
0
A 's
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.