'Achmea gaat pensioenfonds Vervoer beheren'

Gepubliceerd op 3 april 2019 07:41 | | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen  verzekeringen 

AMSTERDAM (AFN) - Achmea Investment Management neemt het beheer van miljarden uit de pensioenpot van een van de grote Nederlandse pensioenfondsen over van Robeco. Dat meldt De Telegraaf op basis van ingewijden. Pensioenfonds Vervoer belegt onder meer voor de pensioenen van binnenvaartschippers, vrachtwagenchauffeurs en particuliere bus- en taxichauffeurs. Het fonds heeft een beheerd vermogen van meer dan 25 miljard euro.

In het recente jaarverslag van Robeco-moeder Orix Europe valt te lezen dat de strategie van Robeco vooral gericht is op de beter renderende specialiteiten van het huis, zoals factorbeleggen, het selecteren en beleggen in duurzame bedrijven en aandelenbeleggingen in opkomende markten. Ook is een aantal groeiregio’s aangewezen buiten Nederland, zoals de VS en Zuidoost Azië. In het jaarverslag wordt niet gerept over het zogeheten fiduciair beheer van Nederlandse pensioengelden.

Robeco beheert momenteel nog ruim 30 miljard euro aan fiduciair pensioengeld, waarvan de meerderheid van Pensioenfonds Vervoer. Achmea Investment Management is de afgelopen jaren op dit vlak juist sterk gegroeid.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.