Flinke minnen op Wall Street

Gepubliceerd op 3 april 2020 20:05 | Reacties: 3

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2,5 procent lager op 20.887 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 2,4 procent omlaag tot 2467 punten en techbeurs Nasdaq daalde 2,3 procent tot 7315 punten.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten een grotere daling zien dan economen hadden verwacht. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw).

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De Amerikaanse president Donald Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen. Chevron en ExxonMobil werden tot 3,6 procent lager gezet.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines (min 7,9 procent) maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen.

Tesla

De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Het aandeel werd 3,3 procent meer waard. Techreus Facebook (min 3,5 procent) verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen.

3M (min 3 procent) protesteerde dat het bedrijf door Trump verkeerd werd afgeschilderd. Bovendien stelt het bedrijf dat een door Trump opgelegde exportstop betekent dat andere landen zonder mondkapjes komen te zitten en wellicht andere materialen niet meer naar de VS willen exporteren.

De euro was 1,0793 dollar waard, tegen 1,0786 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 8 procent procent meer op 27,34 dollar. Brentolie werd 10,8 procent duurder op 33,17 dollar per vat.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Waarzegger
0
De eindstanden van de USA vallen me nog mee moet ik zeggen, met het huidige sentiment en de stroom aan dramatische cijfers. Hoe ze het aan de andere kant van de plas voor elkaar krijgen blijft mij een raadsel, maar hier zullen het maandag wel weer rode cijfers op de borden zijn.
Waarzegger
0
quote:

Uper schreef op 3 april 2020 23:05:


Gewoon weer verder omhoog.


Copy / paste reactie...
Uper
0
quote:

Waarzegger schreef op 3 april 2020 23:59:


[...]

Copy / paste reactie...


Maar het gaat om de inhoud hè;-p

Maar ik verwacht in tegenstelling tot velen op ditforum dat we een tijdje gaan consolideren of verder omhoog op goed nieuws over het indammen van het virus of slecht nieuws qua cijfers voor deze kwartalen, en in de hoop op nog meer stimulans.....
Waarzegger
0
quote:

Uper schreef op 3 april 2020 23:05:


Gewoon weer verder omhoog.


Dus dit onder elk topic wat je volgt plakken is inhoud?
Waarzegger
0
quote:

Uper schreef op 4 april 2020 09:07:


[...]
"Maar ik verwacht in tegenstelling tot velen op dit forum dat we een tijdje gaan consolideren of verder omhoog op goed nieuws over het indammen van het virus of slecht nieuws qua cijfers voor deze kwartalen, en in de hoop op nog meer stimulans....."


Kijk, dit lijkt meer op een reactie die ik hier zou verwachten. Ik deel je mening niet, maar dat hoeft ook niet.

Ik verwacht zelf dat we nog veel verder naar beneden kunnen wanneer er meer cijfers binnen komen. Niveau's tussen de 200-250 voor de AEX. Maar niks in een rechte streep, ergo, er zijn teveel ondersteunende maatregelen die dat voorkomen. Ik denk dat voor veel van de discussies hier geldt: Wat voor type belegger ben je? Discussies tussen speculanten en LT beleggers zijn per definitie kansloos, ongeacht of je bearish of bullish bent. Ik ben voornamelijk aan het speculeren, waarbij ik zowel long als short posities heb gehad. Waarbij mij opvalt dat ik op mijn shorts het leeuwendeel van mijn winsten pak momenteel. Sterker: waar je normaal liefst overnight niet short zit (de Amerikanen weten altijd iets uit de hoge hoed te toveren) wil ik nu vaak overnight niet niet short zitten (FOMO). Voor mij werkt dit. Wat anderen moeten ze zelf weten, echter ik kan er wel slecht tegen als anderen hier onwaarheden verkondigen (2e account van Realist WTF, mijn posts komen inhoudelijk niet eens in de buurt van die onzin.) of hun mening als feit of waarheid verkondigen. Amen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.