'Damrak opent opnieuw met winst'

Gepubliceerd op 3 juni 2020 08:20 | Reacties: 7

AEX (13 jul)

578,85 +8,33 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting opnieuw met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken hoger te beginnen. Beleggers hopen dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt door de versoepeling van de coronamaatregelen. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De demonstraties en rellen in veel Amerikaanse steden tegen het politiegeweld hebben tot nu toe weinig impact op de financiële markten. Sinds vorige week zijn er dagelijks landelijke protesten naar aanleiding van de dood van de zwarte arrestant George Floyd door een witte politieagent uit Minneapolis. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 1600 militairen verplaatst naar de regio rond Washington vanwege de gewelddadige protesten in de hoofdstad.

Op het Damrak zal het aandeel Signify mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Franse bank Société Générale verhoogden hun aanbeveling voor het verlichtingsbedrijf.

TUI

Speciaalchemiebedrijf Avantium liet weten een opdracht te hebben gekregen van de King Abdullah University of Science and Technology. Het bedrijf gaat verschillende van zijn zogeheten Flowrence-testsystemen leveren. De deal heeft een waarde van meer dan 3 miljoen euro.

Ook de Duitse reisorganisatie TUI staat in de schijnwerpers. TUI en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en kredieten voor toekomstige bestellingen. Dat geeft de reisgigant financiële ruimte in de nasleep van de coronacrisis.

Koersen

De Europese beurzen sloten maandag stevig hoger. De AEX-index klom 1,2 procent tot 546,12 punten en de MidKap steeg 1,6 procent tot 745,44 punten. De beurzen in Londen en Parijs dikten tot 2 procent aan en de Duitse DAX won 3,8 procent. Ook Wall Street ging vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent hoger op 25.742,65 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent.

De euro was 1,1205 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent tot 37,83 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer op 40,26 dollar.

8 Posts
Dus..
0
Alex Future
0
quote:

Dus.. schreef op 3 juni 2020 08:49:


Straks weer van die ezels die roepen dat we de 400 gaan bezoeken snel...


Die staan nu met hun geld aan de zijlijn beteuterd naar de stijgende koersen te kijken. :-).
Sloeki
0
quote:

Alex Future schreef op 3 juni 2020 09:20:


[...]

Die staan nu met lege zakken aan de zijlijn beteuterd naar de stijgende koersen te kijken. :-).


createmonnie
0
Het kan niet eeuwig stijgen ;) De echte klap zal nog wel komen. Misschien wel de grootste klap
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.