Werkloosheid eurozone stijgt door coronacrisis

Gepubliceerd op 3 juni 2020 11:29 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Europa  werkloosheid 

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in april gestegen vanwege de negatieve effecten op de economie en arbeidsmarkt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 7,3 procent tegen een neerwaarts herziene 7,1 procent in maart.

Volgens Eurostat waren in het eurogebied van negentien landen bijna 12 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 6,6 procent. Dat komt neer op 14 miljoen werklozen.

Verder waren in de eurozone ruim 2,2 miljoen jongeren werkloos. In alle EU-landen bij elkaar hadden bijna 2,8 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.

Vertekend beeld

De werkloosheid in het eurogebied valt wel lager uit dan verwacht, want economen hadden in doorsnee op een stijging tot 8,2 procent gerekend.

ING-econoom Bert Colijn schrijft in een reactie op de cijfers dat de werkloosheid nog laag bleef dankzij de steunmaatregelen van overheden voor bedrijven, hoofdzakelijk werktijdverkorting voor personeel. Verder worden mensen die actief op zoek zijn naar werk meegenomen in de werkloosheidcijfers, maar vanwege de lockdownmaatregelen in veel Europese landen waren zij daarmee gestopt. Dit vertekent dus het beeld. Colijn denkt dat daarom de komende tijd een duidelijke stijging van de werkloosheid te zien zal zijn als mensen de zoektocht naar werk gaan hervatten.

4 Posts
BeursWolff
0
De werkloosheid in het eurogebied valt lager uit dan verwacht.
maak dat dan de kop van het artikel of ben je bezig je eigen short positie sterker te maken door misleiding .
Sjaloom95
0
Het is toch niet waar! Wat een schande! Extra importtarieven voor Chinese producten!
Jetje1
0
En maar up gaan, benieuwd naar de 1e 2 kwartaalcijfers van volgend jaar, zullen niet best zijn,maar ook dan zullen de beurzen weer zou high gaan, is de omgekeerde wereld tegenwoordig
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.