Optimisme over herstel stuwt beurzen

Gepubliceerd op 3 juni 2020 11:56 | Reacties: 12

AEX (13 jul)

578,85 +8,33 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag verder omhoog. Positieve cijfers over de Chinese dienstensector en teken van leven in de Europese dienstensectoren wakkerden de hoop aan dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger op 554,32 punten. De hoofdindex bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 5 maart. De MidKap kreeg er 2,2 procent bij tot 761,73 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,2 procent.

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van meer dan 10 procent. Olie- en gasconcern Shell (plus 4,1 procent) profiteerde van de oplopende olieprijzen. De verwachting dat oliekartel OPEC en bondgenoten de huidige productiebeperking gaan verlengen stuwt de prijs van olie. Chemicaliëndistributeur IMCD was de grootste daler met een verlies van 0,9 procent.

Air France-KLM

In de MidKap zette Air France-KLM (plus 7,6 procent) de opmars voort nu steeds meer Europese landen de reisbeperkingen voor de zomermaanden opheffen. Verlichtingsbedrijf Signify klom 4,7 procent dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Bij de kleinere bedrijven won speciaalchemiebedrijf Avantium 2,2 procent na een opdracht van de King Abdullah University of Science and Technology.

TUI steeg 11,5 procent in Frankfurt. De Duitse reisorganisatie en vliegtuigbouwer Boeing hebben een overeenkomst bereikt om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. Zo krijgt TUI een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt. Lufthansa won ruim 4 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil de kosten aanzienlijk gaan verlagen na een miljardenverlies in het eerste kwartaal.

Renault

In Parijs klom Renault 7,5 procent na afronding van de staatssteun van 5 miljard euro aan de Franse automaker. Ook verhoogde Goldman Sachs het advies voor het aandeel. LVMH won 0,3 procent. Volgens mediaberichten ziet het Franse luxegoederenconcern mogelijk af van de miljardenovername van de Amerikaanse juwelenverkoper Tiffany & Co vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1216 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 37,50 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs en kostte voor het eerst in bijna drie maanden meer dan 40 dollar per vat.

15 Posts
havik of duif
1
Royal Gaskoning
2
Vergeet niet dat er eind februari nog een ATH op de borden stond en niemand er iets van snapte waarom de beurzen bleven stijgen, ondanks alle Corona nieuws en dreiging. Wat er daarna kwam is history.... Ik denk dat hetzelfde nu aan het gebeuren is. Het is een kwestie van tijd.
bp5ah
1
quote:

havik of duif schreef op 3 juni 2020 12:21:


Pas op dat je niet te vroeg gaat juichen, het blijft geen dagen groen op de beurs.

't is meer donkergroen
Lepre Chaun
0
Vertrouwen komt te voet .
En dat is er zekers .
Maar een solide basis is er .
The only way is Up .
JMeister
0
quote:

havik of duif schreef op 3 juni 2020 12:21:


Pas op dat je niet te vroeg gaat juichen, het blijft geen dagen groen op de beurs.


Pas op dat je de boot niet mist en denk van verrek koopmoment is voorbij! en die biljoenen extra die gedrukt zijn komen vanzelf op de bordjes terecht :-)....
PietP
0
Grootste stimulering EVER.

Koersrecords dit jaar, ondanks of juist dankzij corona....
FairValue
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 3 juni 2020 12:42:


Vertrouwen komt te voet .
En dat is er zekers .
Maar een solide basis is er .
The only way is Up .


Ok. Fijn weer om jouw 'visie' te lezen.

De zon schijnt Lepre dus morgen weer hoger!
Afdeling inkoop
2
Groepsimuniteit en een vaccin gaat nog beiden minimaal 2 jaar duren met dus ook nog minstens 2 jaar economisch schadelijke maatregelen. Recessie duurt nog minstens 2 jaar.

Alles is nu 200% oversold. Dotcom bubbel 2.0

Koop maar lekker door; het klapt sowieso.
bp5ah
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 3 juni 2020 12:42:


Vertrouwen komt te voet .
En dat is er zekers .
Maar een solide basis is er .
The only way is Up .

En 'het vertrouwen' gaat op een motor van 500cc ;) ...

Solide basis ....
bp5ah
0
quote:

FairValue schreef op 3 juni 2020 13:33:


[...]

Ok. Fijn weer om jouw 'visie' te lezen.

De zon schijnt Lepre dus morgen weer hoger!

Btw er komt regen ;) ...
ooievaar49
0
Zolang de volgende uitbraak van Corona er nog niet is gaan we naar de 600 maar o wee als de 2e uitbraak er gaat komen. We willen en zullen op vacantie. We blijven nochalant met demonstraties en hopen dat jongeren beneden de 30 jaar niet besmet kunnen raken. Blijf maar dromen van mooie koerswinsten en heb scheit aan de maatregelingen van 1.5 meter.
Fijne zomer in Nederland met lege terrassen en campings.
Ghostly
0
quote:

Frankla schreef op 3 juni 2020 16:28:


Veel zuurpruimen hier.... boot gemist?


Of of nog steeds short.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.