Accsys verkleint verlies

Gepubliceerd op 3 juli 2014 08:41 |

Accsys (26 feb)

1,670 -0,020 (-1,18%)

AMSTERDAM (AFN) - Houtveredelingsbedrijf Accsys Technologies heeft in het afgelopen boekjaar minder verlies geleden dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Accsys boekte in het eind maart afgesloten boekjaar 2014 een verlies, voor belastingen, van 8,2 miljoen euro. Een jaar eerder kwam het verlies uit op 10,7 miljoen euro. De brutowinst verbeterde van 3,3 miljoen tot 7,8 miljoen euro. De omzet steeg met bijna 80 procent tot 33,5 miljoen euro, zoals Accsys in mei al bekendmaakte.

Bestuursvoorzitter Paul Clegg sprak van een ,,bemoedigend'' jaar, waarin op alle fronten vooruitgang werd geboekt. Volgens hem beschikt Accsys over een gezonde balans, die het bedrijf voldoende financiële kracht biedt om op middellange termijn winstgevend te worden.

Sterk begonnen

Het nieuwe jaar is volgens Accsys sterk begonnen, met een aanhoudende groei van de omzet. Het bedrijf vertrouwt erop dit jaar verdere vooruitgang te boeken bij de verkoop van licenties.

De productiefaciliteit in Arnhem boekte vorig boekjaar voor het eerst een positief resultaat, met een ebitda van 2,4 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een negatief resultaat van bijna 1 miljoen euro gerealiseerd. De brutomarge van de fabriek verbeterde van 15 naar 20 procent. De marge van het hele bedrijf steeg van 18 naar 23 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.