'Onzekere verwachtingen Heineken teleurstellend'

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 09:23 | Reacties: 7 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (23 okt)

81,160 +1,680 (+2,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De kracht van de prestaties van het marktaandeel van Heineken is positief, maar het risico bestaat dat de consensus voor het hele jaar verlaagd zal worden vanwege een matige inschatting voor de tweede helft van het jaar. Dat stellen analisten van Jefferies, die een hold-advies hanteren op het aandeel. Analisten van Morgan Stanley (equalweight) merken op dat het "teleurstellend" kan zijn voor sommige mensen dat de bierbrouwer geen prognoses voor de middellange termijn verschaft.

Hoewel de vooruitzichten door de coronacrisis redelijk onduidelijk blijven, waarderen analisten van KBC Securities dat Heineken de afgelopen jaren gegroeid is. "We verwachten dat Heineken zijn weg terug zal vinden na de crisis", aldus de marktvorsers die een accumulate-advies geven.

Analisten van ING stellen dat de beslissing van Heineken om het interimdividend te schrappen niet eerder was aangekondigd. Toch kwam dat niet als een verrassing, aangezien de nettowinst met 79 procent daalde. De analisten geven een hold-advies en een koersdoel van 75,47 euro.

Het aandeel Heineken stond maandag omstreeks 10.25 uur 1,8 procent lager op 80,78 euro.

7 Posts
Mijn Vriend
1
limomilo
0
Wat is er logischer dat in deze onzekere tijden de verwachtingen onzeker zijn.
2020 is voor Heineken een verloren jaar. De zomer is voor 2/3 voorbij. Veel kroegen en restaurants zijn og gesloen of draaien op halve kracht en dat zal voorlopig zo blijven. Buiten er een groot aantal bars en restaurants definitief gesloten blijven
Yandex
1
Vooral handig dat Heineken enkele zwaar overgewaardeerde activiteiten afschrijft, zoals elk multinational dat nu gretig doet.

Voor Heineken is het waardevol om snel en constructief in de kosten te kunnen snijden wat een producent over het algemeen ook snel kan realiseren.

Verder hoeft Heineken zich echt geen zorgen te maken over het te verkopen volume, enkel over de brutowinstmarge (dat men via de retail zal moeten zien op te krikken).
ChrisHuisintveld
0
Je kunt de stukken momenteel nog onder de euro 80 aanschaffen(moet je niet te lang wachten).
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.