Positievere signalen over Europese industrie

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 10:17 | Reacties: 13 | Onderwerpen: Duitsland  Europa 

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie in de eurozone is in juli sterker toegenomen dan uit eerdere cijfers bleek. Dat meldt de Britse marktonderzoeker Markit op basis van definitieve cijfers. Ook voor verschillende grote economieën waren er beter dan verwachte cijfers.

De inkoopmanagersindex voor de eurozone kwam uit op een stand van 51,8, waar dat bij de voorlopige cijfers nog 51,1 was. Een stand boven de 50 is een teken van toenemende bedrijvigheid, daaronder is er sprake van krimp. Economen hadden in doorsnee nu weer op een stand van 51,1 gerekend.

Voor de Duitse industrie gold dat de bedrijvigheid in juli toch is toegenomen. Bij een voorlopig cijfer was er weliswaar geen sprake meer van krimp, maar was er ook nog geen groei te melden met een neutrale stand van precies 50.

De Franse industrie liet iets meer groei zien dan verwacht: 52,4 tegen de door economen voorziene 52. Ook de cijfers voor de Spaanse en Italiaanse industrie waren beter dan verwacht met standen van respectievelijk 53,5 en 51,9.

De Britse industrie groeide juist iets minder hard dan uit eerdere cijfers bleek. De index stond daar op 53,3 tegen 53,6 bij de voorlopige cijfers.

15 Posts
tolick
0
KVKD
0
Eerst moet de Nasdaq eens negatief sluiten, als daar het sentiment omslaat kan het snel omlaag op alle fronten.
Toddemij
0
"Bedrijvigheid is toch toegenomen in Duitse industrie".......even later lees je: geen groei en geen krimp... Tja Koppen maken is ook een vak.
Lepre Chaun
0
Op naar de 630 want dat inhouden op de AEX terwijl USA Giga gaat .
Gooi dat hek maar open en laat de Bull,s denderen
Jopieklaploper
0
In het kader van: All news is good news. Alle economische nieuws is de laatste weken positief of het nu gaat om bedrijfsnieuws of algemeen economisch nieuws het is allemaal positief.

Tjakkaaaa alles gaat goed niks gaat slecht de toekomst ziet er alleen maar rooskleurig uit en het gaat allemaal gewoon heel erg goed.

Dit is normaal
FransK69
0
Only way is up straks vanaf half 4 en zeker vanavond.
In VS staat de champagne al koud voor nieuwe alltime highs qua Nasdaq en SP500. Dus ook stijging van AEX. Geen record mss maar dat de AEx morgen hoger staat is bijna zekerheidje.
FransK69
0
Als mensen bereid zijn 3000 dollar te betalen voor Amazon, betalen ze ook heus wel die 4000. Idem voor Apple, Facebook etc
Cph-cinq
0
Nu Corona meer en meer terug de kop opsteekt blijven de beurzen een beetje haperen, maar echt down gaan doen ze *voorlopig* nog niet. Ik kijk nog altijd beetje lijdzaam toe vanaf de zijlijn. Maar krijg toch steeds meer hoop dat de realiteit aan het terugkomen is..
Ivo Fl
0
Reversions Happen Fast

Importantly, throughout history, it is not fundamentals that catch up with the market, but the opposite. The only question is, what causes that reversion?

Unfortunately, we don't and won't know what the catalyst will eventually be. It won't be COVID, bad economic data, or even weak earnings. All those issues have been factored into the market and "rationalized" by investors using earnings three years into the future.

While that is also insanely stupid, investors will get away with it until some exogenous, unexpected event catches the market off-guard. When it happens, like it did in March, it will take investors by surprise and the damage will be just as consequential.

Is it "insanely stupid" to chase stocks here? Probably. But as Keynes once quipped, "the markets can remain irrational longer than you can remain solvent."

seekingalpha.com/article/4363615-insa...

Het komt echt wel, wanneer is alleen de vraag. Niemand die het weet....
FransK69
0
Ja maar dit is hetzelfde als die analist van ING die al 5 jaar een Bearmarket voorspelt. Ooit krijgt die gelijk ja.
Bosche marktkoopman
0
tolick
0
Bizar wat een stijging, toch maar even long gegaan, net weer alles verkocht vanwacht vanmiddag toch regen met lichte omweer
Bosche marktkoopman
0
quote:

tolick schreef op 3 augustus 2020 10:44:


een slot onder de 540 is gewenst, en het kraakt al aardig

Beste Tolick vandaag verkeerd gegokt .
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.