Wall Street gaat verder vooruit

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 19:58 | Reacties: 11

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York op winst. Net als eind vorige week stonden vooral techbedrijven in de belangstelling. Mede door beter dan verwachte cijfers over de industrie lukte het beleggers daarnaast om hun zorgen over het oplopende aantal virusbesmettingen in de wereld wat aan de kant te schuiven.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,9 procent hoger op 26.673 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,8 procent naar 3298 punten. Techbeurs Nasdaq won 1,4 procent tot 10.894 punten. Nu de Amerikaanse politiek nog altijd niet tot een akkoord over een nieuw coronasteunpakket is gekomen, worden techbedrijven meer en meer als veilige haven gezien omdat ze vrijwel immuun blijken voor de economische neergang die veel sectoren treft.

Apple werd vrijdag al het waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dankzij een koerssprong van ruim 10 procent en kan opnieuw op aandacht rekenen. Dit weekend werd bekend dat de iPhonemaker een bedrijfje heeft gekocht dat een techniek ontwikkelde om van de iPhone een betalingsterminal te maken. Daarmee zou Apple de concurrentie aan kunnen gaan met betalingsbedrijf Square. Het aandeel Apple zat bijna 3 procent in de lift.

Microsoft

Ook Microsoft (plus 4,6 procent) was in het nieuws. De softwaremaker wil de Amerikaanse, Canadese en Australische activiteiten van TikTok overnemen. Daarmee zou een verbod op het sociale netwerk door president Donald Trump kunnen worden voorkomen. TikTok is in de Amerikaanse politiek omstreden omdat het veel gegevens over gebruikers bezit die via moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terecht zouden kunnen komen.

Niet alle grote techbedrijven wonnen aan beurswaarde. Google-moeder Alphabet ging juist bijna 1 procent omlaag. Het moederbedrijf van Google heeft een belang van 6,6 procent genomen in beveiligingsbedrijf ADT. Daar heeft het techbedrijf 450 miljoen euro voor over. Alphabet kan op deze manier zijn bereik in de markt voor thuisautomatisering vergroten. Ook kondigde Alphabet aan voor miljarden dollars aan obligaties te verkopen. De aandelen van ADT schoten op hun beurt 60 procent omhoog.

De euro was 1,1752 dollar waard tegen 1,1743 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent meer op 41,21 dollar. Brentolie steeg 2,1 procent in prijs tot 44,43 dollar per vat.

13 Posts
Pieter Vandewalle
0
Mooimooi, weer een ath op de nasdaq wellicht. Speculeren is plezant, eventjes dippen en elke keer opnieuw keihard hoger. Leve de big tech, powell en trump !
Jan Kees van Buren
0
Nou je het even over trumpjes hebt. Wij verkopen trumpies. Houtblokken voor de verwarming en je weet niet wat je meemaakt. Heftig of een snelle dood.
Smaaltie
0
Pff,!ze doen maar wat op ws. Ze kopen maar iets wat achter is blijven liggen tov de rest!
Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig daar!!!!
FransK69
0
Het is heel simpel: ze willen per se terug naar het niveau van jan/feb. En dat gaat gebeuren ook.
Pavlov44
0
quote:

Smaaltie schreef op 3 augustus 2020 21:15:


Nasdaq 100 zit daar al ver boven hoor!


Maakt niet uit joh, NASDAQ 15000 / S&P 4000 is het enige dat Trumps herverkiezing nog kan redden. En mocht Biden dan toch winnen dan is de klap des te groter en is zijn presidentschap meteen verziekt. Win/win dus.
RodolfoBoxo
0
Het is tegenwoordig schering en inslag om de koersen altijd in het laatste uur even flink te laten zakken om shorters goede hoop te geven om vervolgens daarna lekker omhoog te schieten.
bp5ah
0
quote:

RodolfoBoxo schreef op 3 augustus 2020 21:47:


Het is tegenwoordig schering en inslag om de koersen altijd in het laatste uur even flink te laten zakken om shorters goede hoop te geven om vervolgens daarna lekker omhoog te schieten.

Je volgt de markt niet, meestal is het in de US of A omhoog het laatste halfuur met die geldpomp.
SuTrade
0
Apache heeft voor de 3e keer olie gevonden in Suriname en de koers van Apache gaat verder vooruit, dat lees ik niet ergens... Fawaka ?
Stock Exchange Monkey
0
quote:

Suriname schreef op 3 augustus 2020 22:14:


Apache heeft voor de 3e keer olie gevonden in Suriname en de koers van Apache gaat verder vooruit, dat lees ik niet ergens... Fawaka ?


Stond wel wat van in het krantje
Suriname nog rijker na derde olievondst
www.telegraaf.nl/financieel/338670159...
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.