'Patentzaak tegen Fugro-divisie Seabed op til'

Gepubliceerd op 3 december 2019 10:24 |

Fugro (03 jul)

3,516 +0,016 (+0,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De weg ligt open naar een patentzaak tegen het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en CGG. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van een definitieve uitspraak van de Amerikaanse Patent Trial and Appeal Board (PTAB).

Die geschillencommissie verwees bezwaren van Seabed tegen de geldigheid van een patent van branchegenoot Magseis Farfield naar de prullenbak. Volgens kenners van ING betekent dit dat Magseis nu door kan gaan met een rechtszaak tegen Seabed wegens inbreuk op het Amerikaanse "patent 268".

Magseis beticht Seabed van ongeoorloofd gebruik van gepatenteerde technologie voor zijn MANTA-systeem. Naast patent 268 lopen volgens ING nog uitspraken van de PTAB over drie andere patentkwesties tussen Magseis en Seabed.

Afstoting bemoeilijkt

De marktvorsers vrezen dat de procedure de afstoting van Seabed bemoeilijkt. Potentiële kopers wachten mogelijk met toeslaan tot de zaak is afgewikkeld. ING wijst er wel op dat Magseis de vermeende patentschendingen mogelijk extra sterk aanzet in de aanloop naar een rechtszaak.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 11 euro voor Fugro. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 10.20 uur 0,5 procent hoger op 8,37 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.