'Kleine koersuitslagen bij opening Wall Street'

Gepubliceerd op 3 december 2020 15:07 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting met kleine koersuitslagen openen, nadat de brede S&P 500 een dag eerder naar een nieuw recordniveau is gestegen. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie en verwerken cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Ook wordt informatie gemeld over de Amerikaanse dienstensector.

De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en de Democratische leider in de Senaat Chuck Schumer hebben opgeroepen om de gesprekken over extra coronasteun te hervatten. Ook voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve pleitte in het Congres opnieuw voor extra steunmaatregelen om de VS door de coronacrisis te loodsen.

Het aantal uitkeringsaanvragen kwam vorige week uit op 712.000 tegen een herziene 787.000 een week eerder. Het is voor het eerst in drie weken dat een daling is te zien. Het cijfer viel ook lager uit dan verwacht. Kort na opening komen marktonderzoekers ISM en Markit met gegevens over de bedrijvigheid in de omvangrijke Amerikaanse dienstensector in november.

Banen schrappen

Aan het kwartaalcijferfront is er aandacht voor resultaten van onder meer discountwinkelketen Dollar General, kledingverkoper Express, juweliersketen Signet Jewelers, supermarktconcern Kroger en softwarebedrijf Snowflake dat in september een notering kreeg op Wall Street.

Industrieel concern 3M, onder meer bekend van Post-it notitieblokjes, kondigde aan 2900 banen te gaan schrappen om zo kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand aan het einde van vorig jaar.

Tesla

De maker van elektrische auto's Tesla lijkt hoger te gaan openen. Zakenbank Goldman Sachs verhoogde zijn beleggingsadvies voor Tesla naar kopen in aanloop naar de opname van het aandeel in de S&P 500 later deze maand.

Verder is er nog wat overnamenieuws. De Australische investeerder en financieel dienstverlener Macquarie Group neemt voor 1,7 miljard dollar de Amerikaanse vermogensbeheerder Waddell & Reed Financial over.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,2 procent hoger op 29.883,79 punten. De S&P 500 won 0,2 procent tot 3669,01 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq bleef met een verlies van 0,1 procent tot 12.349,37 punten iets achter.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.