Nieuwe tegenslag voor chemieconcern Bayer bij onkruidverdelgers

Door AFN op 4 juni 2020 13:45 | Views: 4.086

LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer kreeg in de Verenigde Staten te maken met een nieuwe tegenslag bij zijn onkruidverdelgers. De Amerikaanse rechter heeft besloten het bestrijdingsmiddel dicamba van de Amerikaanse markt te verbannen. Dicamba is omstreden omdat het zich makkelijk via de lucht verspreidt en de in de buurt liggende gewassen kan doden. Het pesticide komt net als bestrijdingsmiddel Roundup, dat mogelijk kankerverwekkend is, van het Amerikaanse Monsanto. Dat bedrijf nam Bayer in 2018 nog over.

De Amerikaanse milieutoezichthouder faalde "volledig" in het blootleggen van de risico's van dicamba, concludeerde de Amerikaanse rechter. Daarom wordt de vergunning om het pesticide in de VS te verkopen ingetrokken, luidde het oordeel. De vergunning werd in het najaar van 2018 verlengd met een looptijd van twee jaar. Bayer bereidde zich voor een nieuwe verlenging voor.

Bayer is oneens met het besluit en bekijkt zijn mogelijkheden om het eventueel aan te vechten. Als het verbod blijft staan, zal de chemiereus zo snel mogelijk stappen nemen om de schade voor zijn klanten te beperken. Bayer was verder stil over de impact van het verbod op zijn opbrengsten.

Dicamba vormt onderdeel van het product XtendiMax van Bayer. In de afgelopen jaren zou het bestrijdingsmiddel miljoen acres van sojabonen hebben vernietigd. Ook branchegenoot BASF heeft een product in de VS dat dicamba bevat. Samen zijn tegen de twee chemiereuzen 140 rechtszaken aangespannen vanwege het pesticide, aldus Bloomberg Intelligence.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
!@#$!@!
4
Domste overname aller tijden. Dit zag iedereen van mijlenver aankomen, behalve kennelijk het dik betaalde management van Bayer.
[verwijderd]
1
Dus toen Monsanto nog Amerikaans was en de Amerikanen de grootste eigenaren waren toen mocht alles en nu het in buitenlandse handen is gekomen wordt ineens alles ingetrokken en wordt er van alles geconstateerd en moet de overnemende partij dat allemaal maar betalen.

Natuurlijk profiteert hier weer een ander middel van wat wel in Amerikaanse handen is, misschien dat Bayer dan dat nu ook wil kopen??

Super hoor die Amerikanen en nee ik heb geen aandelen Bayer, maar het is toch zo duidelijk wat er gebeurt en hoe die Amerikanen alles en nog wat tot op het bot in hun voordeel lopen te manipuleren en over de hele wereld maar schadeclaims indienen en innen en andersom als er een keer wat belast wordt in het buitenland op een Amerikaans bedrijf dan wordt er meteen met een handelsoorlog gedreigd.

Het blijft de grootmacht Amerika, nu niet met bommen maar economical warfare dreigen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.