Bescheiden winsten op Wall Street

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 19:55 | Reacties: 2

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag tussentijds op bescheiden winsten, na kleine minnen eerder op de dag. Politieke discussies tussen Republikeinen en Democraten over een nieuw omvangrijk steunpakket tegen de coronacrisis lijken de markten daarbij te beheersen. Verder bogen beleggers zich weer over een reeks kwartaalberichten.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.35 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 26.746 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3298 punten en techbeurs Nasdaq ging een fractie vooruit tot 10.909 punten.

Veel is nog onduidelijk over het wel of niet slagen van onderhandelingen over een nieuw stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie. De leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, liet zich wel ontvallen dat gesprekken met het Witte Huis de goede kant opgaan.

Booking Holdings

Bij de bedrijven opende onder andere Ralph Lauren de boeken en leed het voorbije kwartaal verlies. Het aandeel zakte 4,8 procent. Ook Warner Music Group (min 3,2 procent) schreef rode cijfers, maar boekte mede dankzij toegenomen streaminginkomsten een hogere omzet.

Booking Holdings, het in New York genoteerde moederbedrijf van hotelsite Booking.com, daalde 0,8 procent. Wereldwijd ontslaat het bedrijf een kwart van al zijn werknemers, nu de reissector hard is geraakt door de coronacrisis.

Ford

Vliegtuigbouwer Boeing ging 1,7 procent vooruit. Het concern zette een nieuwe stap richting toestemming voor vluchten met zijn geplaagde toestel 737 MAX in de Verenigde Staten. Boeing-toeleverancier Spirit AeroSystem zag zijn omzet met circa 70 procent dalen door de malaise in de luchtvaart en ging 4,4 procent onderuit.

Ford won 1,7 procent na de aankondiging dat de huidige topman Jim Hackett dit najaar afzwaait. Hij wordt opgevolgd door operationeel eindverantwoordelijke Jim Farley.

Oliebedrijven

Olieconcerns Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips wonnen tot 3,3 procent. Olieprijzen zaten weer in de lift, met een prijsstijging van 1,8 procent voor een vat Amerikaanse olie tot 41,75 dollar. Brentolie won 0,8 procent tot 44,52 dollar.

De euro was 1,1782 dollar waard, tegenover 1,1767 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De goudprijs steeg verder tot ruim 2004 dollar per troy ounce, waarmee de grens van 2000 dollar voor het eerst werd doorbroken.

2 Posts
RodolfoBoxo
0
Let op het is nu 21.30 uur Nederlandse tijd. Altijd op dit tijdstip ff geld erin pompen om de NasDaQ omhoog te manipuleren tot nieuwe records
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.