Disney diep in het rood door dichte pretparken en uitstel films

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 22:40 | Reacties: 3

Walt Disney Company/The (25 sep)

105,720 +0,740 (+0,70%)

BURBANK (AFN) - Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar geleden. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern gesloten, waardoor het bedrijf die inkomsten misliep.

Doordat de releases van grote films werden uitgesteld en bioscopen vaak dichtbleven halveerden ook de opbrengsten van de filmstudio's. Een stijging van het aantal abonnees voor Disney+ gedurende de lockdowns kon die daling bij lange na niet niet compenseren.

De omzet daalde met 42 procent tot 11,8 miljard dollar. Daarbij daalden de opbrengsten voor pretparken, cruises, rondleidingen en de verkoop van fanartikelen met 85 procent. Een jaar eerder was deze divisie nog goed voor bijna een derde van alle omzet.

5 Posts
radfahrt
0
' Disney earnings: Disney 3Q adjusted EPS top expectations, even as pandemic slams theme parks ' (Yahoo Finance) --- + 4 - 5 % AH. Samen met de kop 'Novavax coronavirus vaccine induces immune response in small study " morgen weer omhoog. En als het moeilijk gaat, laatste 1/2 uur gewoon de Fed die opkoopt.
FlashHenk
0
quote:

mortel schreef op 4 augustus 2020 22:47:


Maar de kop is ze maken winst
www.cnbc.com/2020/08/04/disney-dis-q3...
Belaggelijk


Dat staat niet in de kop die ik zie. Bovendien lopen ze met hun doel voor streaming klanten van Disney+ 4 jaar voor op schema. Meer dan 60m klanten, meer dan 100m voor alle streaming diensten. Dat is niet misselijk, volgens mij zijn ze dan nu al nummer 2 na netflix.
Pechorin
0
quote:

radfahrt schreef op 4 augustus 2020 23:28:


' Disney earnings: Disney 3Q adjusted EPS top expectations, even as pandemic slams theme parks ' (Yahoo Finance) --- + 4 - 5 % AH. Samen met de kop 'Novavax coronavirus vaccine induces immune response in small study " morgen weer omhoog. En als het moeilijk gaat, laatste 1/2 uur gewoon de Fed die opkoopt.adjusted eps is zeer manipuleerbaar
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.