Beurzen worstelen met vaccindomper Pfizer

Gepubliceerd op 4 december 2020 11:54 | Reacties: 9

AEX (15 jan)

651,73 -4,93 (-0,75%)

Pfizer Inc (15 jan)

36,700 -0,050 (-0,14%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse farmaceut Pfizer dit jaar minder coronavaccins kan leveren dan gehoopt. Positieve geluiden over vooruitgang in de onderhandelingen over een brexitdeal en een extra coronasteunpakket van de Amerikaanse overheid, zorgden daarentegen voor enig optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 611,07 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 914,60 punten. Parijs klom 0,3 procent en Frankfurt bleef vlak. De Londense FTSE-index steeg 0,8 procent tot het hoogste niveau in negen maanden door de hoop op een spoedige brexitdeal.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech dit jaar geen 100 miljoen, maar 50 miljoen vaccindoses kunnen leveren door problemen bij de levering van grondstoffen. De Britse autoriteiten gaven eerder deze week als eerste ter wereld hun goedkeuring voor het gebruik van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Het aandeel BioNTech daalde 2 procent in Frankfurt.

Shell

Olie- en gasconcern Shell ging aan kop in de AEX met een winst van 2,4 procent. Op de oliemarkt werd positief gereageerd op het akkoord van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie in januari met 500.000 vaten per dag te verhogen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 46,11 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent meer op 49,25 dollar per vat. De Britse olieproducent BP steeg 1,4 procent in Londen.

Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield en ABN AMRO stonden ook in de kopgroep bij de Amsterdamse hoofdbedrijven, met winsten rond 2 procent. Betaalbedrijf Adyen sloot de rij met een min van 1,4 procent. Randstad won 0,1 procent. De uitzender is het slachtoffer geworden van hackers. Volgens analisten van ING gaat het echter om een klein incident.

Air France-KLM

In de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM de grootste stijger met een plus van 3 procent. Postbedrijf PostNL stond onderaan met een verlies van 1,8 procent.

AB Foods klom 3 procent in Londen. Volgens het moederbedrijf van kledingketen Primark is de negatieve impact op de omzet als gevolg van de sluiting van de winkels deze herfst door de nieuwe coronagolf hoger uitgevallen dan verwacht. De verkopen bij de winkels die deze week weer zijn geopend overtroffen daarentegen ruimschoots de verwachtingen.

De euro was 1,2162 dollar waard, tegenover 1,2150 dollar een dag eerder.

10 Posts
A 's
0
geobeo
0
Oeps, de euforische propaganda machine werkt iets te goed. Mensen dachten dat we in 2020 nog wel ff iedereen zouden vaccineren.

Dat terwijl al maanden bekend is dat het vaccinatieplan minstens een half jaar gaat duren vanaf de eerste vaccinatie.
pietje-2005
0
Zal de laatste domper niet zijn v.w.b. vaccins, vrees ik.
Vrijwel kans nihil, vrees ik, dat wat voor vaccin dan ook op deze versnelde korte termijn volledig tevredenheid zal kunnen waarborgen.
Die companies die er mee bezig zijn weten het zelf ook nog lang niet, natuurlijk, en proberen de grootste miskleunen waar ze nu aan kunnen denken te vermijden of uitsluiten.
Oppassen voor de miskleunen waar ze niet aan denken of waar ze geen verstand van hebben :-(
Red_
0
En tegen de tijd dat Vaccins 'genomen' kunnen worden, is er waarschijnlijk zoals ieder jaar het nieuwe virus. Wat moeten we hier nog mee dan?
Ik kan me ook niet herinneren dat we ieder jaar hetzelfde griepprikje halen. Want die verandert ook ieder jaar. Covid-19 is volgend jaar vermoedelijk alweer ingehaald door een ander en uit de mode...
Kaviaar
0
Ik worstel ook wel eens met de kopteksten van de artikelen.

Krijgen we nu weer weken het woord vaccindomper?
geobeo
0
quote:

Red_ schreef op 4 december 2020 14:05:


En tegen de tijd dat Vaccins 'genomen' kunnen worden, is er waarschijnlijk zoals ieder jaar het nieuwe virus. Wat moeten we hier nog mee dan?
Ik kan me ook niet herinneren dat we ieder jaar hetzelfde griepprikje halen. Want die verandert ook ieder jaar. Covid-19 is volgend jaar vermoedelijk alweer ingehaald door een ander en uit de mode...


Lees je eens in. Dit wordt keer op keer herhaald door mensen die niet snappen dat influenza een ander virus is dan SARS-CoV2.

Het is onzin.
RonaldK
0
Over Fakenews gesproken. De "Tegenvaller" van Pfizer was allang bekend.

Pfizer zelf maakte op 9 november echter al bekend dat de prognose voor dit jaar slechts 50 mln was, in plaats van de 100 mln zoals eerder werd gecommuniceerd.

twitter.com/megtirrell/status/1334607...

createmonnie
0
Tja de beurs die waggelt zo licht... Er moest beweging in komen, maar helaas heeft het weinig effect gehad. Vola blijft slapen.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.