Banengroei in VS valt flink terug

Gepubliceerd op 4 december 2020 14:55 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/RTR) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november veel minder sterk gegroeid dan een maand eerder en ook veel zwakker dan gedacht. Door het almaar stijgende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdowns in de Verenigde Staten zijn werkgevers terughoudender geworden met het aannemen van nieuw personeel.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 245.000 banen bij (exclusief de landbouw), wat beduidend minder is dan verwacht. Dat waren er een bijgestelde 610.000 in oktober. Daarmee is de groei van de werkgelegenheid in de VS gedaald naar het laagste niveau in zes maanden en is nu al vijf maanden op rij sprake van een afzwakkende banengroei. De werkloosheid in de VS zakte naar 6,7 procent van 6,9 procent in de voorgaande maand.

De arbeidsmarkt in 's werelds grootste economie is nog lang niet hersteld van de coronapandemie. Miljoenen Amerikanen hebben hun baan verloren door de crisis. Inmiddels is het aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS in de afgelopen 24 uur naar een record gestegen, met meer dan 210.000 gevallen. Meer dan 2900 mensen zijn in dezelfde periode gestorven aan de gevolgen van een besmetting. Het land, dat wereldwijd het hardst door de pandemie is getroffen, telt nu in totaal meer dan 14,1 miljoen besmettingen en 276.000 coronadoden.

Om de klap van de crisis te verzachten is de Amerikaanse overheid met enorme steunpakketten gekomen. Momenteel wordt in Washington gesteggeld over een nieuw steunpakket van 908 miljard dollar. De Democraten en Republikeinen in het Congres lijken steeds meer toenadering te vinden en mogelijk kan voor het einde van dit jaar een deal worden bereikt.

7 Posts
havik of duif
0
Zo als bijna altijd zijn de verwachtingen weer te hoog en bouwt men zijn eigen telleurstelling en daar komt weer een emotionele reactie op die vaak negatief is.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.