Norwegian Air snijdt in capaciteit

Gepubliceerd op 5 december 2019 09:13 |

Air France-KLM (17:36)

4,162 +0,091 (+2,24%)

OSLO (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Norwegian Air heeft in november zijn capaciteit flink verlaagd, waarbij verlieslijdende routes werden geschrapt. De Noorse budgetmaatschappij hoopt zo de rode cijfers een halt toe te roepen.

De capaciteit ging met 27 procent omlaag. Norwegian nam meer passagiers aan boord bij toestellen op de resterende routes, met dus vollere vliegtuigen tot gevolg. Daardoor wordt het rendement opgekrikt. Norwegian vliegt op Europese routes maar ook naar New York. De maatschappij vliegt ook vanaf Schiphol.

Vorig jaar deed IAG, het moederconcern van onder meer British Airways, Iberia en Vueling, nog een poging om Norwegian over te nemen. Die avances werden afgewezen.

Handelsbericht SAS

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS kwam ook met een handelsbericht naar buiten. Daarbij werd bekendgemaakt dat twee van de drie financiële jaardoelstellingen niet gehaald zijn. SAS voorspelde voor het nieuwe boekjaar een significant lagere groei.

Beleggers beloonden de cijfers van Norwegian Air op de beurs in Oslo overigens met een koerswinst van 5 procent. SAS ging stevig onderuit in Stockholm na de sombere berichtgeving en kelderde zo'n 15 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.