'Nauw contact' in handelsoverleg China en VS

Gepubliceerd op 5 december 2019 11:00 | Reacties: 10 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten onderhouden "nauw contact" in het overleg over een nieuwe handelsovereenkomst tussen de twee grootmachten. Dat verklaarde het Chinese ministerie van Handel. Om tot een gedeeltelijk handelsakkoord te komen, moeten importheffingen wel proportioneel worden afgebouwd, benadrukte een woordvoerder.

De twee landen werken aan "fase één" van een akkoord dat de handelsoorlog tussen de VS en China moet beëindigen. Aanvankelijk werd de ondertekening daarvan al in november verwacht. De tijd begint te dringen, want op 15 december vervalt de deadline voor een nieuwe ronde aan Amerikaanse invoerheffingen op Chinese goederen.

Trump sprak woensdag van "veel vooruitgang" in de onderhandelingen. Een dag eerder speculeerde hij nog over een vertraging van de fase-één-deal tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

8 Posts
Jopie1962
0
"Trump sprak woensdag van "veel vooruitgang" in de onderhandelingen. Een dag eerder speculeerde hij nog over een vertraging van de fase-één-deal tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020."

Het valt nog mee dat er een hele dag tussen de tegenstrijdigheden zit.

Vanaf volgende week is het om de paar uur wisselend.
Gwen88
0
Laat je niet voor de gek houden. "Nauw" is gewoon een achternaam.
Het mag simpelweg niet meer dalen in december. Er zal wel een pleister worden geplakt voor 15 december.
peter545
0
pietje-2005:
presidentsverkiezing VS: dinsdag 3 november 2020.
Mijn inschatting: tegen die tijd zal er wel 'n déélaccoord VS met China zijn.
De rest is ongenuanceerde blabla (kinderpraat om de wereld om de tuin te leiden).
peter545
0
De macht van Amerika is enorm.
Geef de wereld de ene dag hoop en stamp die hoop de volgende dag weer de grond in.
Dit is een politiek van verdeel de wereld met gevolg, dat de VS over de wereld heerst.

Dat is ook te zien aan de aandelenkoersen: de ene dag schieten de koersen wereldwijd omhoog, de andere dag schieten de koersen wereldwijd omlaag.
Rockefellow
0
quote:

peter545 schreef op 5 december 2019 12:24:


De macht van Amerika is enorm.
Geef de wereld de ene dag hoop en stamp die hoop de volgende dag weer de grond in.
Dit is een politiek van verdeel de wereld met gevolg, dat de VS over de wereld heerst.

Dat is ook te zien aan de aandelenkoersen: de ene dag schieten de koersen wereldwijd omhoog, de andere dag schieten de koersen wereldwijd omlaag.


De macht van Amerika ??? Het gelul van 1 hersencellige Trump waardoor z'n vriendjes dik verdienen aan de put-opties of short gaan is groot maar werkt wel.
De man spoort niet !!
The Saint
0
Bij de volgende koerssprong stap ik uit de roller coaster van Trumpet en zijn roversbende. Er komt geen einde aan de trade war. Trumpet gaat dit vertragen tot de laatste fase verkiezingen, om dan voor het achterlijke grote deel van VS, zijn aanhang te kunnen pronken dat de VS de grote winnaar is van de trade war. Wat een vrouwonvriendelijke, racistische despoot. Echt schande voor de VS zo’n despoot als president te hebben gekozen!!
The Saint
0
Moran Trumpet is een oplichter van het ergste soort, zo is hij ook president geworden. Wereldwijd worden er honderden miljarden verlies geleden ook in de VS. Bedrijven gaan er aan kapot. Absurde renteverlagingen hielden de economie Kunstmatig overeind, anders was er reeds een mondiale recessie ontstaan. Intussen vullen Donald ‘duck’ en zijn bende de zakken met miljarden door met opzettelijke uitlatingen de koersen in eigen voordeel manipuleren.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.