Groei economie eurozone bevestigd

Gepubliceerd op 5 december 2019 11:06 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer. Daarmee was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) even sterk als een kwartaal eerder.

In vergelijking met een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 1,2 procent. Voor de gehele Europese Unie meldde Eurostat een groei van 0,3 procent op kwartaalbasis en 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder.

De werkgelegenheid in de eurozone en de EU als geheel ging daarnaast met 0,1 procent vooruit.

2 Posts
theo38
0
Toch wel een matig cijfer als je bedenkt dat de ECB jaarlijks voor 80 miljard aan slechte leningen opkoopt en de rente op 0% heeft gezet.
Arie40
0
quote:

theo38 schreef op 5 december 2019 13:16:


Toch wel een matig cijfer als je bedenkt dat de ECB jaarlijks voor 80 miljard aan slechte leningen opkoopt en de rente op 0% heeft gezet.


-----'
Nou inderdaad. Al die miljarden komen niet op een goede plek terecht. Dat wisten we ook al wel. Het geld moet naar status en scala ups. Met goede mentorschap die zich bewezen hebben in het bedrijfsleven. En met snelheid de markt op want anders is de concurrentie je voor. Dat is de reden dat Europa in het bedrijfsleven niet vooruit komt. In de USA en China snappen ze wel hoe dat moet. Heleen Mees legt dat goed uit in het programma De Buitenlucht.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.