Trump dreigt NAVO-landen met heffingen

Gepubliceerd op 5 december 2019 20:56 | Reacties: 30 | Onderwerpen: Donald Trump 

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met handelsacties tegen NAVO-landen die te weinig bijdragen aan het bondgenootschap. Dat heeft Trump in Washington gezegd, kort na thuiskomst van de NAVO-top in Londen.

Trump maakt er al langere tijd een punt van dat alle landen minimaal 2 procent van hun bruto binnenlands product (bbp) aan defensie moeten uitgeven. Van alle leden voldoen alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk, Estland, Polen en Griekenland daaraan. Grote landen als Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, maar ook Nederland geven minder uit. Den Haag besteedt zelfs maar 1,2 procent van het bbp aan defensie. Luxemburg bungelt met 0,4 procent onderaan.

Wat voor handelsacties Trump in gedachten heeft, zei hij niet. De Amerikaanse president gebruikt regelmatig invoerheffingen om andere landen te bewegen iets te doen.

48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Thorgall
0
quote:

Knight V schreef op 6 december 2019 07:43:


[...]

Volg de ontwikkeling.

EU wil een europese krijgsmacht opzetten.
En hopelijk ook weer verplicht militaire dienst voor de schoffies invoeren.

We hebben Amerika, Agressor, niet nodig.
Ze hebben na 1945 meer ellende bezorgd.

Je weet dat IS is ontstaan nadat Amerika de oorlog is begonnen en wij, europa, met de ellende zitten dankzij Amerika.precies dat zijn de feiten.
En trump is begonnen met afspraken niet na te komen, Klimaat, Irandeal etc etc. Waarom zouden wij ons wel aan een afspraak houden? NAVO is toch ten dode opgeschreven op MLT. We moeten ons richten op het verrre oosten ipv die opportunistische cowboys aan de andere kant van de oceaan.
innicksname
0
In theorie heeft Trump (helaas) gelijk over die 2 procent. Maar hij heeft weinig recht van spreken meer, omdat hij zelf keer op keer laat zien zich niet aan andere regels te houden.
Wereldbelegger
0
dank voor de link

"Under testimony on January 27, 1966, Trump said that he had personally done nothing wrong and praised the success of his building project"

he had personally done nothing wrong
opvallend: dezelfde zin als Donald Trump gebruikt.
De appel valt niet ver van de boom.quote:

Mijn Vriend schreef op 6 december 2019 07:48:


[...]

U zei WO2 in 1 zin met Trump. Ja, dat is mogelijk vanwege dat zijn vader megawinsten behaalde door de oorlog: en.wikipedia.org/wiki/Fred_Trump
No-nonsense
0
Ja, daar zit wat in. Als Trumpie het klimaatakkoord van Parijs aan zijn laars lapt, kunnen wij toch afzien van die twee procent bijdrage? Maar de Europese rubbernekken geven gewoon weer toe. Wanneer stoppen die gellyvissen nu met dat slappe gedoe? Alleen maar: ja meneer Trump, goed meneer Trump, sorry meneer Trump. Hetzelfde doen ze richting Xi JinPing en Erdogan. Wat een slappe hap. Europa, het lachertje van de wereld, met 'leiders' als Merkel, Macron en Rutte. Maar het volk krijgt wat het verdient met de linkse 'empathische' bevolking. Ondertussen wordt Europa overspoeld door kansloze gelukszoekers.
Chiddix
0
quote:

innicksname schreef op 6 december 2019 08:14:


In theorie heeft Trump (helaas) gelijk over die 2 procent. Maar hij heeft weinig recht van spreken meer, omdat hij zelf keer op keer laat zien zich niet aan andere regels te houden.


Welke regels?
betweeter
0
We moeten een onderscheid maken tussen de middelen en het doel.
Allereerst is de opwarming van de aarde een feit. Dat we de gestelde klimaatdoelen moeten halen is zeer gewenst. Als Groenland alleen smelt stijgt de zeespiegel met 6 meter. Als ook Antarctica smelt stijgt de zeespiegel met ruim 60 meter. Het klimaat is een dynamisch vrij stabiel systeem. Bij een temperatuurstijging van meer dan 2 graden wordt het systeem onstabiel en heeft de mens geen grip meer het geheel. Dit is in de geschiedenis reeds eerder gebeurd. Nederland was toen een tropische zee.
Waarschijnlijk wil niemand dit bereiken. Toch verwacht ik dat dit gaat gebeuren. Ik denk dat de mensheid, zo lang er figuren als Trump en Erdogan en Assad en Johnson aan de macht zijn, er te weinig en te laat laat gebeuren om het tij te keren. Ik weet net zo min als de wetenschappers die hier iets over zeggen in welk tempo dit gaat gebeuren.

Als je nu met een neutraal oog naar de wereld kijkt word je daar niet vrolijk van.

In 1975 was dit alles reeds bekend. Wat hebben we daar mee gedaan ?
Jan70 de kleine belegger
0
quote:

betweeter schreef op 6 december 2019 12:06:


...

In 1975 was dit alles reeds bekend. Wat hebben we daar mee gedaan ?

Ik ben voor circulaire gebruik van grondstoffen en uitstootbeperking heeft zeker voordelen.
Maar in 1975, in mijn lagere school tijd sprak met van een naderende ijstijd en de mogelijkheid dat we in de toekomst te voet naar Engeland zouden kunnen.
De inzichten zijn door Gore omgedraaid.
48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.