Apple koppelt bonus bestuurders aan milieu en sociaal gedrag

Gepubliceerd op 6 januari 2021 09:36 | Reacties: 2

Apple (05 mrt)

121,420 +1,290 (+1,07%)

APPLE INC. (05 mrt)

101,220 +1,770 (+1,78%)

CUPERTINO (ANP/AFP) - Het Amerikaanse techconcern Apple gaat bij het uitdelen van bonussen voor topmanagers ook kijken naar verdiensten op het gebied van duurzame energie, diversiteit op de werkplek en andere sociale en milieukwestie. Dat blijkt uit een ingediende aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De verandering worden dit jaar van kracht. De wijziging is bedoeld om de leidinggevenden van Apple te motiveren "om te voldoen aan uitzonderlijk hoge normen van waardengedreven leiderschap, naast het leveren van sterke financiële resultaten", zo valt in het document van Apple te lezen.

De financiële doelstellingen en de drempels voor managementbonussen bij Apple zullen niet veranderen, aldus de iPhone-fabrikant. Voor het al dan niet naleven van de waarden van Apple kan worden beslist de uitgekeerde bonus met 10 procent te verhogen, of te verlagen.

Ecologische voetafdruk

"We hebben jarenlang het voortouw genomen bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en streven ernaar om op een dag voor al onze producten en verpakkingen 100 procent gerecycled en hernieuwbaar materiaal in te kopen", aldus Apple. "We zijn ervan overtuigd dat diversiteit de drijvende kracht achter innovatie is en de sleutel tot ons succes."

Apple maakt op 27 januari de jaarcijfers over 2020 bekend. Op 23 februari vindt de virtuele jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats.

2 Posts
ramp 2017
0
Ik vraag me toch echt af , of dat recyclen , geen afdruk veroorzaakt , terug winning van grondstoffen gaat , volgens mijn ook gepaard met enorme energie consumptie ??
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.