Ook ASR schort dividend op na oproep DNB

Gepubliceerd op 6 april 2020 06:57 | Reacties: 4 | Onderwerpen: ASR  banken  dividend  DNB 

ASR Nederland (28 mei)

25,360 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - ASR Nederland geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt tijdelijk zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar zondag bekend. DNB wil dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.

De verzekeraar heeft besloten om de dividendbetaling 2019 uit te stellen en het lopende aandeleninkoopprogramma voorlopig stop te zetten. Het dividendvoorstel van ASR bedroeg 1,90 euro per aandeel, waarvan 0,70 eurocent als interimdividend is uitgekeerd in 2019. Het bedrijf zegt dat het de intentie heeft om in de tweede helft van 2020 het resterende dividend te betalen en het inkoopprogramma te hervatten, mits dit past binnen het dividendbeleid en de ontwikkelingen omtrent de coronacrisis. De geplande jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 20 mei gaat vooralsnog door.

ASR zegt dat het respecteren van de langetermijnbelangen van betrokkenen en aandeelhouders altijd centraal heeft gestaan bij de besluitvorming. "Onze robuuste balans en sterke operationele bedrijfsvoering hebben ons in staat gesteld om consequent onze beloften na te komen. Hoewel onze solvabiliteit en liquiditeitspositie robuust zijn gebleven, hebben wij besloten om de oproep te volgen en de dividendbetalingen en het bestaande aandeleninkoopprogramma tot nader order op te schorten", aldus topman Jos Baeten.

Afgelopen vrijdag schrapte verzekeraar Aegon ook zijn dividend naar aanleiding van de oproep van DNB.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Traveler@repair
0
kabalebo
0
quote:

Traveler@repair schreef op 6 april 2020 07:20:


Snap het niet. Stoppen met inkoop eigen aandelen terwijl die goedkoper zijn.

Verwachten dat ze nog meer zullen gaan dalen, waarna inkoop.
LosTerros
0
quote:

Traveler@repair schreef op 6 april 2020 07:20:


Snap het niet. Stoppen met inkoop eigen aandelen terwijl die goedkoper zijn.


Afweging risico-rendement. Aandelen zijn nu goedkoop, dus ze zouden voor 25mln kunnen inkopen (al voor 50mln gekocht), maar als ze ooit steun nodig hebben moeten ze dansen naar de verzoekjes van DNB.
ZachteDrop
0
Uitstel is geen afstel.
Maar op zich is het logisch dat ze nu even voorzichtig zijn.
De meeste verzekeringen zijn op 1 jan verlengd en betaald.
Als de Corona cijfers blijven meevallen kunnen we hopelijk
een vlot herstel zien van de bedrijven.
Dagelijkse Kost
0
Idem dito bij Van Lanschot en Kempen. Ook uitstel tot in het najaar (na 1.10.2020) ondanks de zeer sterke kapitaalratio. VLK heeft mij op 3.4.2020 via de mail bericht "Wij hebben ervoor gekozen om de aanbeveling van de ECB en DNB (onze toezichthouder) op te volgen. Onze kapitaalratio is zeer sterk en ruim voldoende om onze strategie verder uit te voeren".
Zowel ASR als VLK zijn goed gekapitaliseerd en kunnen het dividend gemakkelijk uitkeren.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.