Grote telecomfusie Azië in de maak | DeBeurs.nl

Grote telecomfusie Azië in de maak

Gepubliceerd op 6 mei 2019 om 10:33 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Azië 

VEON ORD (27 aug)

2,110 0,000 (0,00%)

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse telecomreus Telenor praat met de Maleisische mobiele telecomaanbieder Axiata over de bundeling van krachten in Azië. De fusie zou een telecomprovider creëren met 300 miljoen klanten in negen landen. Daarmee zou het één van 's werelds grootste telecombedrijven worden.

Telenor zou goed zijn voor 56,6 procent van het gecombineerde bedrijf. Axiata voor de overige aandelen. De telecomreus in wording is goed voor een gecombineerde omzet van 13 miljard dollar en een winst van 5,5 miljard dollar per jaar.

De voorgestelde transactie, zou de bedrijven ook de nodige besparingen op kunnen leveren. Telenor sprak van een potentiële synergievoordelen van 5 miljard dollar. De partijen mikken op een deal in het derde kwartaal van het jaar, maar houden een slag om de arm over het bereiken van een akkoord.

Telenor is naast Maleisië ook actief in Thailand, Bangladesh, Pakistan en Myanmar, terwijl Axiata zaken doet in Cambodja, Nepal, Sri Lanka en Indonesië. Axiata's mobiele activiteiten in Bangladesh maken geen deel uit van de deal.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
AGaudi
0
Kloppen die cijfers wel? 5,5 miljard winst op 13 miljard omzet is wel heel lucratief.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.