Vastned verlaagt winstuitkering aan aandeelhouders

Gepubliceerd op 6 mei 2020 18:30 |

Vastned (25 sep)

22,100 +0,250 (+1,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedverhuurder Vastned betaalt in 2020 geen interim-dividend aan aandeelhouders en verlaagt de winstuitkering over vorig jaar. De resultaten van de investeerder hadden in het eerste kwartaal nog niet te lijden onder de coronacrisis. Toch houdt Vastned liever meer geld in kas nu winkeliers door de coronacrisis vragen om coulance bij huurbetalingen.

Vastned heeft in Nederland met de meerderheid van zijn huurders afspraken gemaakt over huurbetalingen. Die overeenkomsten variëren van het spreiden van huurbetalingen tot het al dan niet gedeeltelijk uitstellen van huurbetalingen. In België, Frankrijk en Spanje lopen deze gesprekken nog.

Het dividend dat Vastned over 2019 voorstelt bedraagt nu 1,43 euro per aandeel, inclusief al eerder uitgekeerd interim-dividend. Aanvankelijk stelde de investeerder aandeelhouders een winstuitkering van 2,05 euro per aandeel in het vooruitzicht. Dit jaar wordt er geen tussentijds dividend uitgekeerd.

Vooruitzicht

Door alle onzekerheid trekt Vastned ook zijn vooruitzicht voor de resultaten in heel 2020 terug. Begin dit jaar ging de investeerder er nog vanuit dat de winst zou stijgen, met een verwacht direct resultaat per aandeel van 2,05 tot 2,15 euro. Bestuurders en commissarissen van Vastned leveren als reactie op de crisis 15 procent van hun salaris over de maanden mei, juni en juli in.

In de eerste drie maanden daalde de bezettingsgraad van Vastned naar 97 procent, tegenover 98 procent aan het einde van vorig jaar. Het vastgoedbedrijf sloot in het voorbije kwartaal 10 nieuwe huurcontracten af. De overeengekomen huur daarin ligt gemiddeld 5,9 procent lager. Die daling is volgens Vastned vooral het gevolg van een nieuw huurcontract met H&M in Utrecht.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.