Bouwer BAM vindt nieuwe topman bij verfreus AkzoNobel

Gepubliceerd op 6 juli 2020 08:50 | Reacties: 7

Akzo Nobel (15 jan)

89,760 0,000 (0,00%)

BAM (15 jan)

1,809 0,000 (0,00%)

BUNNIK (AFN) - BAM wil Ruud Joosten benoemen als topman van het bouwbedrijf. Hij moet de opvolger worden van Rob van Wingerden die eerder dit jaar vertrok. Joosten is nu nog operationeel directeur van verfreus AkzoNobel.

Momenteel is Frans den Houter interim-topman van BAM. Na de benoeming van Joosten zal hij zijn rol als louter financieel directeur weer oppakken. Het is de bedoeling dat Den Houter en Joosten per 1 september dit jaar het bestuur van BAM vormen.

De aanstelling van Joosten is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders. Die komen daarvoor op 24 augustus bijeen. Joosten moet voor een periode van vier jaar worden benoemd. De centrale ondernemingsraad heeft al zijn goedkeuring gegeven.

Turbulente tijden

Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen van BAM erkent dat Joosten in turbulente tijden naar BAM komt. De bouwer kwam vorige week met een winstwaarschuwing op de proppen, onder meer door de problemen als gevolg van de coronacrisis. Verder kondigde het bedrijf aan het onderdeel BAM International te zullen afbouwen. De crisis zal ook impact hebben op de tweede jaarhelft van 2020.

Het is niet voor het eerst dat BAM een tegenvaller te verwerken kreeg. Negatieve uitschieter daarbij is het sluisproject in IJmuiden dat veel duurder uitvalt dan geraamd. Ook opdrachten in Duitsland en een project in het Midden-Oosten vielen duurder uit dan geraamd. De afgelopen jaren werd in bestuurlijk en strategisch opzicht al flink getimmerd en verbouwd. Maar dat leidde vooralsnog niet tot duidelijke verbeteringen.

Noy benadrukt dat met Joosten een doorgewinterde en zeer effectieve bestuurder wordt voorgedragen. "Belangrijk voor BAM is zijn bewezen trackrecord in transformatieprogramma's, waarmee hij organisaties verbeterde, evenals hun operationele prestaties en marges", zei hij. Joosten zelf noemt BAM een "iconisch bedrijf" met een groot potentieel en sterke capaciteit. Voor hem rest naar eigen zeggen nu de taak het bedrijf een succesvolle toekomst te brengen.

8 Posts
Jopie1962
3
"Bouwer BAM vindt nieuwe topman bij verfreus AkzoNobel"

Misschien kan deze topman, met al zijn verf-ervaring, de rode cijfers weer zwart schilderen!!
2020-1
1
quote:

Jopie1962 schreef op 6 juli 2020 08:56:


"Bouwer BAM vindt nieuwe topman bij verfreus AkzoNobel"

Misschien kan deze topman, met al zijn verf-ervaring, de rode cijfers weer zwart schilderen!!

Of multi-coloured!
pietje-2005
1
Corona-crisis of foute strategie met al dat riskante buitenland ?
Nieuwe topman is "door de wol geverfd" in de bouw-wereld ? :-)
Studentenrekening
2
Als ik aandeelhouder zou zijn dan zou ik echt mijn vertrouwen in dit hele management opzeggen. Hoe kunnen ze nou zo naïef zijn om iemand zonder ervaring in de bouw voor te dragen?

Bij BAM speelt superspecifieke problematiek omtrent aanbestedingen die altijd te laag worden geprijsd. Zoek dan iemand met succesvolle ervaring op dit gebied...
taurus86
0
Kantoormanager met weinig 'on the job' ervaring. Bij de splitsing AKZO wellicht overboord gevallen. Dit gaat niet de oplossing worden.
Dé oplossing is, om met je handen van buitenlandse (met name Duitse) aanbestedingen af te blijven. Als men lokaal geen trek heeft (om welke reden dan ook), waarom dan wel een buitenlander. BAM is hardleers in deze.
De Bouwmarkt is een 'gun' markt, waarbij het gunnen soms vreemde wegen bewandelt.
marcel13
0
Ruud Joosten COO bij AkzoNobel
27-07-2017
Ruud Joosten wordt verantwoordelijk voor het versnellen van groei, de uitvoering van de bedrijfsstrategie en voor de prestaties met betrekking tot het behalen van de afgesproken doelen.
managementscope.nl/manager/ruud-joost...

ff naar de resultaten kijken en vergelijken 2017 - 2018/2019
Waarom is hij bij akzo weer weg?
Jan de gokker
1
BAM betaalt kapitalen aan groen oranje verf op al het msterieel. Zou mooi zijn als deze baas hier wat korting op kan bedingen
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.