Trump twittert beurzen New York omlaag

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 22:24 | Reacties: 15 | Onderwerpen: Donald Trump 

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen zijn dinsdag met aanzienlijke verliezen de handel uitgegaan. Voorzichtige winsten verdwenen snel nadat Donald Trump op Twitter had aangekondigd onderhandelingen over een nieuw steunpakket tegen de coronacrisis te beëindigen. Die bekendmaking kwam slechts enkele uren nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve waarschuwde voor de risico's van het uitblijven van extra coronasteun.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent lager op 27.772,76 punten. De brede S&P 500 verloor 1,4 procent tot 3360,97 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,6 procent tot 11.154,61 punten.

Democraten en Republikeinen verkeren al maanden in een patstelling bij onderhandelingen over een nieuw steunpakket om de VS uit de coronacrisis te trekken. Trump, die maandag uit het ziekenhuis terugkeerde na een behandeling wegens Covid-19, heeft zijn vertegenwoordigers nu opdracht gegeven te stoppen met onderhandelen.

Het herstel van de Amerikaanse economie na de zware klap dit voorjaar komt in gevaar als extra fiscale stimulering uitblijft, waarschuwde Fed-preses Jerome Powell eerder op de dag. Hij benadrukte dat de Amerikaanse regering beter te veel dan te weinig steun kan leveren.

Boeing daalde 6,8 procent. De vliegtuigmaker verlaagde zijn langetermijnverwachtingen voor het aantal verkochte vliegtuigen aanzienlijk. Zo denkt het concern de komende tien jaar 11 procent minder vliegtuigen af te leveren dan vorig jaar werd voorspeld.

BioNTech werd ruim 6 procent hoger gezet. Het potentiële coronavaccin dat de farmaceut met Pfizer (min 1,6 procent) ontwikkelt, wordt via een versnelde methode beoordeeld door het Europees Geneesmiddelenbureau.

De euro was 1,1743 dollar waard, tegenover 1,1786 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,6 procent in waarde tot 40,22 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder tot 42,20 dollar per vat.

15 Posts
Witpen
4
De enige manier om die verkiezingen te winnen is een lekkere eindspurt voor de beurzen en nu bereikt hij het tegenovergestelde. Ben benieuwd hoe hij dit morgen weer de andere kant in gaat twitteren. Gaat niet meer lukken vermoed ik, met deze tweets verspeelt hij zijn herverkiezing
bedoekt
6
Het is toch wat, dat één man zoveel macht heeft.
Teveel macht als je het mij vraagt.
Dat een democratie zoveel autocratie kan tolereren.
alias re
1
Al 3 heel goeie reacties!
Als er iemand is, die zijn (eigen) herverkiezing kan stoppen, is het Trump zelf wel.. :)
En dan maar hopen dat Biden zijn term overleeft (82 in 2024).
Democratie? Waar dan? Berlusconi, Orbán, Putin, Trump.. Ha en meneer kam niet je haren Boris, klinkt eigenlijk russisch. RE
Andy5
4
Helaas briljante zet van Trump. Hij kapt de onderhandeling af en belooft Joe average na de verkiezingen een geweldig steun pakken. Als ze op hem stemmen. If not dan is er niets tot januari. 51% trapt daar helaas in.
alias re
2
Nee, denk ik niet, ze trappen er niet meer in, want Biden/de democraten beloven al lang hetzelfde, zelfs met een hoger bedrag, maar zij willen liever een deal vóór de verkiezingen, om meerdere redenen. Ik denk dat Trump denkt dat dit zijn laatste troef is, maar het werkt niet meer: it will backfire on him. Vroeger of later wordt de wereld ook weer wijzer, of..? Hopen we. RE
strausie
4
Wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op z'n neus. De democraten zijn de gebeten hond. Star en dogmatisch. Trump heeft hier alleen maar voordeel bij. Hij weet echt wel wat hij doet. Het is een lompe vent, maar wel respect voor zijn manier van handelen. Hij heeft wel ballen. Dat missen we hier in het polderlandje. Onze MP moet het hebben van waterlanders weg pinken.
Makita
0
De aandelen die het goed zouden doen bij overwinning van Jo Biden stijgen na de aankondiging van trump om niet verder te onderhandelen over stimuleringspakket. twitter.com/business/status/131359716...

Kan wel een s ene opmerkelijke (meer positieve) dag worden morgen.
boomer92
0
[quote alias=Andy5 id=12790398 date=202010062316]
Helaas briljante zet van Trump. Hij kapt de onderhandeling af en belooft Joe average na de verkiezingen een geweldig steun pakken. Als ze op hem stemmen. If not dan is er niets tot januari. 51% trapt daar helaas in.
[/q ppfffff eerder een kat in nood maakt rare sprongen !!
Take a sisi
0
Nikkei wordt niet warm of koud van wat Trump te vertellen heeft .
Sterker nog in Jappan staan ze er om te lachen , tja in de US geven ze weer blijk dat ze door onderlinge belangen verstrengeling niet eensgezind kunnen zijn .
Egoisme van de eerste categorie laat de eigen economie bloeden .
Wat een circus de tijd vraagt de handen ineen te slaan , maar in het spel om de macht mag alles geofferd worden .

Nante sakasu ;-)

Patrizio
0
Man man die Trump kan toch bakken geld op de beurs verdienen !
Zeg..verkoop jij nog even een pakket aandelen want ik ga de beurs omlaag praten, en als ik met mijn praatje klaar ben, koop je weer terug.
geobeo
0
quote:

bedoekt schreef op 6 oktober 2020 22:50:


Het is toch wat, dat één man zoveel macht heeft.
Teveel macht als je het mij vraagt.
Dat een democratie zoveel autocratie kan tolereren.


Hoe kun je in godsnaam stellen dat de VS een democratie is?! Omdat ze dat van zichzelf roepen?

lol
Banana
0
Trump kondigt sancties aan tegen China en de pers kritiseert hem helemaal. China exporteert voor 500 miljard dollar naar Amerika en Amerika importeert alleen 100 miljard. Scheve verhouding die al jaren en jaren bestaat en geen enkel president voor Trump die er wat aan doet, men heeft niet de durf.
Ook Iran aanpakken zodat die geen atoombom heeft.
Maar de kritiek is niet mals. De Democraten proberen al zo vaak Trump te impeachen en belachlijk te maken. Las recent dat Brussel (EU) 19 % heffing op staalimport van uit China of Taiwan of Indonesia heeft ingesteld. Waar blijft alle kritiek in de media nu Brussel het zelfde doet ? Stilte alom.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.