Onverwacht forse daling Duitse industriële productie

Gepubliceerd op 6 december 2019 08:24 | Reacties: 16 | Onderwerpen: Duitsland 

WIESBADEN (AFN/BLOOMBERG) - De productie van de Duitse industrie is in oktober met 1,7 procent gedaald. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau. Het gaat om een aanzienlijk lager cijfer dan in doorsnee werd verwacht.

Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de productie met 0,1 procent. In september nam de industriële productie in Duitsland met 0,6 procent af.

De industrie in de grootste economie van Europa kampt met verschillende problemen. Enerzijds zitten handelsspanningen de exportgerichte Duitsers dwars. Daarnaast zwakt de wereldwijde economische groei af en staat de auto-industrie van het land voor een haperende overstap naar elektrisch en geautomatiseerd rijden.

Fiscale maatregelen

De roep om fiscale maatregelen om de economie te stimuleren, zoals opgevoerde overheidsuitgaven of belastingverlagingen, wordt in Duitsland steeds sterker. Tot nu toe heeft de Duitse regering daar geen gehoor aan gegeven, omdat de economie van het land niet in een crisis zou verkeren.

ING-econoom Carsten Brzeski ziet weinig aanwijzingen voor verbetering in de Duitse industrie in de komende maanden. Orderboeken lopen terug, terwijl bedrijven met hoge bedrijfsvoorraden blijven zitten.

16 Posts
Parel van het zuiden
0
Jaaa maar wat zou het want de Chinezen kopen varkensvlees van de U.S. dus up up up.
dasokwat
1
En al die economen maar rekenen de hele dag, als het in koploper Duitsland al slechter gaat , hoe zal het in Italië , Ierland, of Spanje zijn
Arie40
1
quote:

dasokwat schreef op 6 december 2019 08:27:


En al die economen maar rekenen de hele dag, als het in koploper Duitsland al slechter gaat , hoe zal het in Italië , Ierland, of Spanje zijn


------
Als het in Duitsland slechter gaat wordt de kans groter dat de Duitse overheid eindelijk eens gaat stimuleren. Ze zitten min of meer in een lichte recessie dus stimuleren, zeker bij zo'n lage staatsschuld, is dan logisch. Hopelijk wel in robotisering, waterstof etc. Oftewel niet de arbeidsmarkt verder oververhitte maar juist verlichten door oa robotisering en kunstmatige intelligentie. En waterstof etc voor een schonere wereld.

Als Duitsland gaat stimuleren profiteert heel Europa.
Jopie1962
1
quote:

Arie40 schreef op 6 december 2019 08:58:


[...]

------... En waterstof etc voor een schonere wereld.Natuurlijk, en die waterstof maken ze met elektra, en die elektra maken ze met … bruinkool.


Sinds duitsland alle kerncentrales heeft gesloten, zijn ze gaan aanvullen met kolen !!
suske wiet
2
Inderdaad ,de wereld op zijn kop .
Men vraagt steun van de regering om elektrichs rijden te promoten met stroom opgewekt door bruinkool ?
sniper22
0
En wat te denken van het opruimen van deze nucleaire kerncentrales. Stopzetten en ontmantelen kost veel geld. En volgen dan alle EU landen.? Dan begrijp ik de vrees wel waarom de energietarieven en belastingen hierop fors omhoog zullen gaan en onbetaalbaar gaan worden. Dit is al gaande in Duitsland. Op deze wijze wordt je verplicht om zonnepanelen op je dak te leggen om de kosten voor energie nog enigszins in de hand te houden.
Jopie1962
1
Duitsland heeft al 560 miljoen gestopt in zonnepanelen en windmolens … die vaak stil staan / niets doen. Hun CO2-uitstoot is NIET verminderd doordat ze met kolen bijstoken.

Een stilgelegde kerncentrale schijnt niet meer opgestart te kunnen worden. Dus dat is kapitaalvernietiging.

Frankrijk doet het zo'n beetje het beste binnen Europa op CO2-vlak met hun kerncentrales.
Delphiv2.0
1
Onzin Jopie1962, kijk naar Japan waar centrales ook weer opgestart worden na jarenlang stilgelegen te hebben. Maar wat inderdaad wel leuk is, is dat Duitsland problemen heeft om de base load van gesloten kerncentrales op te vangen, en dit doet met nog veel meer vervuilende oplossingen. Maar daar hoor je Merkel dan weer niet over. Ze zijn daar ook gestopt met subsidies voor zonnepanelen etc, eens kijken hoe die energietransitie zich dan nog verder kan ontwikkelen.
het zwaard
0
Tenzij je wetenschapper bent, zwijg je beter over de onderwerpen waar je geen weet van hebt. Als ik onder het mes moet, zal ik ook niet de chirurg vertellen waar of hoe hij snijden moet.
Lepre Chaun
0
Econoom Chris Williamson van IHS Markit merkte, ondanks de krimp, toch enkele bemoedigende signalen op. Dat voedt de speculatie dat het ergste inmiddels achter de rug is, aldus de econoom. Vooral het toenemende ondernemersvertrouwen, met name in Duitsland, vond Williamson "het meest veelbelovend".
dasokwat
1
Het ergste is inmiddels achter de rug,
Inderdaad , steeds meer mensen geloven niet meer in de CO2 kolder en gaan hun eigen verstand gebruiken
Maan Arkenbosch
0
Flink aandelen blijven inslaan! Wij zijn al meer dan een half jaar bezig met een ""MOGELIJKE HANDELSDEAL MET DE V.S. EN CHINA Brexit loopt met een sisser af! De negatieve rente gaat nog verder omlaag!? Ofschoon de gevoel inflatie veel hoger is, is die bij de E.C.B. 1,2%. Stakingen en looneisen? ==> die gaan wel over! Recessie? komt niet uit! 2020 wordt weer (na 11 jaar euforie) een goed aandelenjaar! Drukpersschulden meer dan 3 maal het wereld BNP,, komt wel goed! Vergelijk met 1929? Zwartkijkers! Klimaat onrust?, Waait wel weer over. Wetenschappers? of lobbyisten? De goudprijs gaat ook wel weer omlaag?! De politiek heeft geen boodschap aan ""Eigen verstand gebruiken"" .
Knight V
0
quote:

Jopie1962 schreef op 6 december 2019 09:56:


[...]

Natuurlijk, en die waterstof maken ze met elektra, en die elektra maken ze met … bruinkool.


Sinds duitsland alle kerncentrales heeft gesloten, zijn ze gaan aanvullen met kolen !!


80% van de bevolking in Polen zijn nog aangesloten op bruinkool.

NL is alleen mesjogge.

Investeren liever in klimaat dan dat ze meer politie mensen inhuren.

Het is gewoon simpel... we hebben een streefpunt van 2%. We moeten continu groeien om lonen, uitkeringen, zorg, immigratie te kunnen financieren.

Na de oorlog hadden we genoeg doelstellingen.

Toen kwamen ze in 2000 met de Euro hype, want ze wisten dat de groei van 2% niet gehaald moest worden.

Prijzen gingen 2x zo omhoog door de Euro.

Nu komen ze er weer achter dat de groei weer niet continu gehaald kan worden.

Oplossing ??

Je begint weer met de klimaat hype..
Dit kost miljarden aan investeringen en ze kunnen weer de groei garanderen.

Na de klimaat, dan moeten ze weer met een nieuwe onderwerp komen.

Als burger wordt je in de maling genomen en uitgelachen want ze weten dat in andere landen klimaat geen issue is, maar NL moet de 2% halen samen met Duitsland.

Wat komt na klimaat ???

Heilige oorlog ??? Want de signalen komen steeds naar buiten toe dat de tolerantie voor elkaars geloof, geaardheid verdwijnen... en dan...
Flink investeren in wapens, Nato en wederopbouw.

dasokwat
0
Nou, ik hoor af en toe geruchten dat extreem ultra links geld wil verzamelen om aan de klein klein....kleinkinderen van de zwarte slaven uit te keren.

De menselijke fantasie kent geen grenzen.

Zij hebben maar 1 doel het westen mot kapot
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.